Претрага
[rstr_selector]

Na pomolu veća afera od one u Komunalcu

Sudeći prema komentarima koji kruže gradom pred sutrašnju sednicu Gradskog veća, posle afere u “Komunalcu” u Čačku bi mogla da se otvori još jedna tema nenamenskog trošenja novca. Naime, Dragomir Savić, novopostavljeni direktor Turističke organizacije Čačak, sutra će zatražiti dodatna sredstva da se namiri dug nastao prilikom kupovine turističkog vozića.

Vozilo je nabavljeno odlukom bivšeg direktora Miodraga Stevanića i koštalo je 7 048 140 dinara, ali do danas, nije isplaćeno u celosti. Kao obrazloženje za ovako visoku cenu polovnog vozića, Stevanić je gradskim ocima tada naveo, za njih dovoljno jak argumernt, da se u vozić naknadno moraju ugraditi jači motori kako bi on sa putnicima mogao da izađe na vrh Kablara.

Međutim, vozić, iako ojačan dodatnim konjskim snagama, prošlog leta, doživeo je prilično neslavnu premijeru. Prilikom prvih panoramskih vožnji od centra grada prema brdu Ljubiću i druge ka Ovčar Banji, patrola saobraćajne policije vozić je isključila iz saobraćaja zbog niza prekršaja, a vozaču pisala kaznu, pri čemu je bezbednost putnika bila ozbiljno ugrožena. Pored niza nepravilnosti, vozač nije smeo da vozi putnike regionalnim saobraćajnicama, kao što nije imao ni posebnu dozvolu za upravljanje ovakvim vozilom, koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Epilog premijere turističkog vozića u Čačku, tada je simbolično predstavljen brojevima 14 i 15, prvi predstavlja kaznene poene, a drugi predviđenu kaznu zatvora vozaču vozića za učinjene prekršaje. O odgovornosti rukovodilaca i onih koji su donosili odluke, nije bilo govora.

Turistička organizacija, pored vozića poseduje i dva brodića katamaranskog tipa nabavljena za 3 800 000 dinara, za koje se ne zna da li imaju potvrdu o tehničkoj ispravnosti za javni prevoz putnika, kao ni da li ima ljude obučene da upravljaju ovim plovilima.

Dragomir Savić, aktuelni direktor Turističke organizacije priznaje da ga sutra čeka težak posao da članovima veća objasni ovaj novi trošak.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/dragomir-savi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *