Претрага
[rstr_selector]

Na sajmu u Parizu 40 čačanskih poljoprivrednika

Krajem februara 40 poljoprivrednih proizvođača iz čačanskih sela boraviće na sajmu poljoprivrede u Parizu. Poljoprivrednici će zajedno sa predstavnicima gradske vlasti na putovanje ka „gradu svetlosti“ krenuti 23. februara, a tokom boravka o trošku lokalne samouprave, posetiće dva sajma poljoprivrede.

Mila Krdžić, rukovodilac službe za poljoprivredu u Gradskoj upravi za lokalni ekonomski razvoj, kaže da su za ovo putovanje odabrani uglavnom mlađi poljoprivredni proizvođači, vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

– Poljoprivredni proizvođači će imati priliku da posete dva prestižna međunarodna sajma u Francuskoj. Reč je o sajmu poljoprivredne mehanizacije SIMA, koji se održava od 24.do 28.februara i o Poljoprivrednom sajmu SIA, koji počinje 23.februara, a traje do 3.marta. Cilj ovog studijskog putovanja je edukacija poljoprivrednih proizvođača i praćenje savremenih trendova u poljoprivredi – kaže Mila Krdžić.

Krdžićeva kaže da će ove godine na sajmovima u glavnom gradu Francuske moći da se vidi oko 1.000 izlagača poljoprivredne mehanizacije i oko 3 500 grla stoke i dodaje da je kriterijum za odabir poljoprivrednika koji putuju u Pariz bio da su oni mlađi i da svoja iskustva i zapažanja sa sajmova mogu da prenesu i primene. Ona navodi da poljoprivredni proizvođači dolaze iz skoro svih čačanskih sela.

Sa čačanskim ratarima, stočarima i voćarima na put u Pariz, za koji je iz budžeta grada izdvojeno 1.500.000 dinara, putuju i Tomo Milošević, profesor Agronomskog fakulteta i Mila Krdžić iz Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *