[rstr_selector]

Načelnik čačanskih inspektora opomenuo svoju stranku zbog lepljenja plakata

Prošle nedelje, samo dva dana nakon što je stiglo upozorenje da će nadležni iz komunalne inspekcije sankcionisati lepljenje predizbornih plakata na nedozvoljenim mestima, pojedine delove Čačka preplavio je predizborni štampani materijal koji se mogao videti na ogradama, fasadama, saobraćajnim znakovima.

Tragali smo za odgovorom na pitanje da li su oni koji ruže grad, zaista i kažnjeni. Vođeni iskustvima da bandere, saobraćajni znaci, fasade i izlozi tokom svake izborne kampanje ostanu zatrpani smećem i posterima, prošle sedmice smo kontaktirali Milovana Erića, načelnika gradske Uprave za inspekcijski nadzor, kako bi saznali da li će i kako gradske inspekcije postupati u slučajevima nepropisnog lepljenja plakata. Načelnik je pre desetak dana rekao:

Ovu izjavu su slušaoci Radio Dženarike mogli da čuju prošlog utorka, međutim samo dva dana kasnije, Avenija lipa je osvanula preplavljena stranačkim flajerima i posterima koji su se mogli videti na drveću, banderama, ogradama, fasadama… Inače, Erića je na mesto načelnika postavila Srpska napredna stranka, stranka čiji su aktivisti lepili pomenuti propagandni materijal i ružili grad.

Na pitanje da li su na bilo koji način sankcionisani aktivisti ili partija čiji posteri su se mogli videti čak i na ogradi vrtića, Erić kaže:

Dobra strana čačanske priče o lepljenju plakata gde im nije mesto je ta što je inspekcija reagovala istog časa i plakate su aktivisti SNS-a uklonjenili u rekordno kratkom vremenu. Nadamo se da načelnik čačanskih inspektora ovoj stranci nije progledao kroz prste jer je to njegova partija, već da su svi zajedno uvideli da pravila moraju biti ista za sve. Uostalom, iako je u toku prljava politička kampanja, grad ne mora da nam bude takav.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *