[rstr_selector]

Najavljena nova zapošljavanja

Lokalni akcioni plan za zapošljavanje u ovoj godini, usmeren je na tri mere podsticanja zapošljavanja. U ovu svrhu grad Čačak izdvojio je 30 miliona dinara, s tim što se očekuju i određena sredstava od Vlade Srbije.

Prva mera za podsticanje zapošljavanja jeste program samozapošljavanja. Za ovaj program izdvojeno je 10 miliona dinara. Svi kandidati koji prođu konkurs, dobiće u tu svrhu po 200.000 dinara, s tim što moraju ostati u navedenoj delatnosti najmanje godinu dana.

Druga mera za podsticanje zapošljavanja je subvencija poslodavcima za prijem novih radnika za koju je namenjeno 10 miliona dinara. Firma ili lice koje bude odlučilo da zaposli osobu sa invaliditetom, dobiće 500.000 dinara a ukoliko zaposli samohrane roditelje 300.000 dinara.

Predviđen je i budžet za javne radove od 10 miliona dinara. To je ujedno i treća mera podsticanja zapošljavanja koja ima za cilj da obezbedi posao teže zapošljivim kategorijama stanovništva.

Rok za podnošenje zahteva resornom ministarstvu za sufinansiranje ovog lokalnog akcionog plana je 31. januar. Predviđeno je da ceo postupak bude sproveden do kraja februara u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje koja ujedno i raspisuje konkurs.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *