Претрага
[rstr_selector]

Najstarija osnovna škola u Moravičkom okrugu uskoro u novom ruhu

Osnovna škola u Brezni najstarija je u Moravičkom okrugu, a ujedno spada i među najstarije škole u Srbiji. Zoran Pantović, direktor Osnovne škole „Ivo Andrić” u Pranjanima, kojoj škola u Brezni pripada, kaže da godinama nije ulagano u školsko zdanje zbog čega je došlo do ozbiljnih oštećenja, pa je ovoj obrazovnoj ustanovi neophodna sanacija.

Škola je dobro opremljena, ali je neophodno renoviranje zgrade

Prema njegovim rečima, nedavno je održan donatorski skup na kojem je oko 15 privrednika iz Čačka i Gornjeg Milanovca ponudilo da pomogne u saniranju ove škole u Brezni.

– Neki od privrednika će nam pomoći novčano, neki će nam uraditi prozore ili vrata, a preduzeće „Helios” iz Gornjeg Milanovca će donirati boju za krečenje zidova i fasadu, tako da se nadam da ćemo do 1. septembra popraviti stanje u školi. Prioritet je da uradimo stolariju i instalacije, a onda ćemo grejanje i sportski teren. Mi smo već dosta toga i uradili, promenili smo nameštaj, uveli Internet, nabavili smo interaktivnu tablu, sredili toalete, kupili uređaje za kuhinju, ali je neophodno da se renovira sama zgrada, kaže direktor Osnovne škole „Ivo Andrić”.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *