[rstr_selector]

Nakon Mrčajevaca, gas stiže i u okolna sela

U Mrčajevcima su u toku radovi na gasifikaciji ove varošice. Prema informacijama iz „Srbijagasa“ na čačanskoj teritoriji izgradiće se još ukupno 360 kilometara distributivne gasne mreže.

Ugovor koji je grad potpisao sa ovim preduzećem predviđa i izgradnju priključnog čeličnog gasovoda srednjeg pritiska u dužini od oko 3,5 kilometra, koji će snabdevati dve glavne merno-regulacione stanice u Čačku i Mrčajevcima, kao i tri merno-regulacione stanice za pojedina naseljena mesta.

Na poslovima gradnje gasne mreže u Mrčajevcima, čija je ukupna dužina oko 120 kilometara, angažovano je preduzeće „Progres inženjering“ iz Čačka, čiji radnici ovaj posao već privode kraju. U planu je da svi zainteresovani Mrčajevčani gas u domaćinstvima dobiju do početka grejne sezone. Od ukupno 3.800 domaćinstava, planirano je 2.700 priključaka.

Interesovanje za uvođenje gasa postoji, a do sada je priključeno 28 korisnika. Iz „Srbijagasa“ kažu da će nakon gasifikacije ove varošice istim ovim projektom biti obuhvaćeni Donja i Gornja Trepča, Baluga, Stančići, Donja Gorevnica, Mojsinje, Ostra, Bresnica, Bečanj i Katrga.

Mrčajevčani priključak gasa plaćaju po dva cenovnika. U delu gde je još u toku izgradnja cena priključka je 74. 087 dinara, a na mestima gde su izvršeni radovi, dobijena upotrebna dozvola i pušten gas, cena iznosi 91.531 dinar.

Na ove cene treba dodati i iznos poreza. Iz „Srbijagasa“ dodaju da je izvođač radova, po obavljenom poslu, u Mrčajevcima sredio putnu infrastrukturu, osim asfalta, a kako je planirano i taj deo posla biće urađen nakon ispitivanja mreže.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *