Претрага
[rstr_selector]

Narodni muzej u Čačku nagrađen za digitalizaciju kulturnog nasleđa

U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu juče je održana dodela nagrada i zahvalnica državnim organima, ustanovama, kompanijama i pojedincima za doprinos u sprovođenju procesa digitalizacije kulturnog nasleđa.

Cilj digitalizacije je dostupnost kulturnog nasleđa najširoj publici

Među nagrađenima je i čačanski Narodni muzej koji je zabeležio najveći broj unetih digitalnih zapisa u Jedinstveni informacioni sistem, a Delfina Rajić, direktorka Muzeja kaže da će se sa ovim poslom nastaviti i u budućnosti.

– Tom prilikom je naglašeno da su postignuti značajni rezultati, pa se zbog toga javila potreba da se Ministarstvo zahvali i nagradi one koji su dali veliki doprinos u realizaciji ovog značajnog posla. Među njima svoje mesto je našao i naš Narodni muzej koji će predano nastaviti sa radom na uvođenju procesa digitalizacije. Inače, Vlada Srbije je još 2017. godine usvojila smernice za digitalizaciju kulturnog nasleđa u našoj državi. Kod nas je instaliran Jedinstveni informacioni sistem i naši zaposleni su obučeni od 26. do 28. februara ove godine. Krajnji cilj digitalizacije je upravo dostupnost osnovnih podataka o bogatom kulturnom nasleđu najširoj publici u Srbiji i inostranstvu, kaže Delfina Rajić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *