Претрага
[rstr_selector]

Naselje Rudnik danas bez struje i vode

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Lozničkoj ulici na Spomen parku došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, koji će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. Pored toga, u Ulici Radiše Poštića obavljaće se radovi na popravci kanalizacione šahte.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži od 09.00 do 14.00 časova bez vode biti ulice Solunska i Sremskog fronta, dok će zbog radova na elektromreži, naselje Rudnik biti bez električne energije od 08 do 16 časova, a usled nestanka struje doći će do prekida u snabdevanju vodom celog naselja od 12 sati do kasnih večernjih sati. U tom periodu  voda za piće će biti obezbeđena cistrenom koja će kružiti naseljem sa petnaestominutnim zadržavanjem na lokacijama kod pekare, apoteke, u varošici i u Koloniji iznad upravne zgrade ROC-a.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 38 puta. Milanovačka Hitna pomoć je imala ukupno 44 intervencije od kojih je 38 bilo u ordinaciji, a šest na terenu.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrOčekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jačoj formi. Neophodna je maksimalna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave prethodnog vikenda u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, od kojih jedna teško, a četiri lica su prošla sa lakšim telesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu lakše povrede je zadobila jedna osoba. Radarske kontrole biće danas od 10.00 do 13.00 časova u Zablaću, a od 16.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama.

Stanje na putevima

autoputPosle pravog letnjeg dana koji je za nama manji pad temperature koji se prognozira za danas doneće prijatnije uslove za vožnju međutim meteorolozi upozoravaju na obilne padavine pa ukoliko naiđete na područja zahvaćena jačim pljuskovima sa grmljavinom, gradom ili pojačnim vetrom smanjite brzinu i povećajte odstojanje od vozila ispred vas jer na putevima u šumskim područjima zbog bujica su mogući nanosi zemlje i kamena na putu a promenljive vremenske prilike donose i čestu pojavu odrona. Saobraćaj je za razliku od vikenda koji je za nama umerenijeg intenziteta, a zbog aktuelnih radova na mnogim deonicama je izmenjen ili usporen saobraćaj.
Radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje, produženi su do 20. septembra, a u toku radova saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. U toku su radovi i na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo, gde se saobraćaj takođe odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. I dalje se izvode radovi na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, gde se saobraćaj na više deonica odvija uz semaforsku regulaciju jednom kolovoznom trakom.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica.

Поделите вести