[rstr_selector]
Image by Tawny Nina Botha from Pixabay

Naslov: Devet beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom i gornjemilanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je ukupno devet beba. U Čačku je na svet došlo sedam mališana, pet dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu juče su na svet došle dve bebe, dečak i devojčica.

Elektrosnabdevanje

eps malaIz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu za danas najavljuju isključenja struje zbog radova na dalekovodu i niskonaponskoj mreži na više lokacija. Od 8.00 do17.00 časova bez  struje će biti u Brusnici zaseok Perovo brdo, izvod za Vujiće. U Gojnoj Gori na izvodu prema Školi i za Saviće struja će biti isključena od 08.00 do 15.00 časova, a u Majdanu zaseoci Banovići i Popovići bez napona će biti od 09.00 do 16.00 časova
U vremenu od 10.00 do 13.00 časova bez struje će biti potrošači kod IV Osnovne škole, zatim potrošači u ulici Save Kovačevića od broja 47 do broja 101, u Nušićevoj, delu Ulice Natalije Carević i Dragiše Nikolić brojevi 18 i 20.
U Ivanjici će zbog radova na mreži niskog napona od 09.00 do 14.30 bez električne energije biti zaseok Jovićevići u Erčegama, dok će u vremenu od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije biti zaseok Radaljevo Polje.
U Čačku i na području Dragačeva nema planiranih isključenja kao ni kvarova na elektromrežama.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Ulici Vojvode Stepe kod „Lupnjače“ i na uglu ulica Radovana Jovanovića i Šumadijske došlo je do pucanja vodovodnih cevi. U čačanskom Vodovodu kažu da će snadbevanje vodom biti normalizovano u toku dana, a u ostalim delovima grada  snabdevanje vodom je uredno. U Gornjem Milanovcu od 08.00 do 12.00 sati isporuka vode će biti obustavljena u ulici Sremskog fronta, a od  09.00 do 11.00 u ulici 17 NOU Divizije. Ivanjica i Dragačevo ovoga jutra nemaju problema sa vodosnabdevanjem.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrPrema podacima iz Hitne pomoći u Čačku lekari su imali više intervencija na terenu u toku prethodna 24 sata i to 47, dok su u ordinaciji pregledali 17 pacijenata. U Hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu 24 osobe su zatražile pomoć lekara, a evidentirano je i 6 kućnih poseta, dok su ivanjički lekari imali 52 hitne intervencije od kojih je 8 bilo na terenu.

Bioprognoza

bioprognoza-2Biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe su moguće kod osoba sa srčanim obolјenjima kojima se savetuje da se pridržavaju saveta lekara i ograniče fizičke napore. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

Policijska uprava

policijaNa području Čačka u toku jučerašnjeg dana se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima.
Iz Policijske uprave u Čačku kažu da će radari do 14.00 časova biti u Parmencu, od 14.00 do 16.00 časova biće na glavnim saobrćajnicama u Čačku, a od 9.00 do 16.00 časova u Ivanjici.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *