Претрага
[rstr_selector]

Nastavak radova u ulici Đorđa Tomaševića možda ove nedelje

Rekonstrukcija ulice Đorđa Tomaševića, jedne od glavnih pristupnih saobraćajnica Čačku, već tri godine zadaje glavobolje vozačima. Ipak najviše nevolja imaju građani koji žive u ovom delu grada, a pojedini su zbog zatvaranja ulice morali da stave katance na svoje radnje.

Tokom tri godine, putari su nekoliko desetina puta dolazili i napuštali gradilište u Đorđa Tomaševića. Čak dve vladajuće garniture, od lokalnih do najviših državnih, iskusno su iskoristile izgradnju saobraćajnice sa četiri trake da se fotografišu i uberu po koji glas birača. Pritom građanima niko od njih nikada nije dao preciznu informaciju o tome kada će ova ulica konačno biti završena. Rokovi za završetak radova probijani su više puta.

Nebojša Jelušić, tehnički rukovodilac u JP „Gradac“ očekuje da se ove sedmice putari vrate i dovrše započeti posao.

– Izvođač radova je preduzeće „Putevi Užice“, a investitor JP „Putevi Srbije“ i sa predstavnicima ovih firmi, neprestano smo u kontaktu. Poslednja informacija koju imamo iz JP „Putevi Srbije“ glasi da će radnici užičkih Puteva ove sedmice dobiti nalog za nastavak radova na izgradnji ove ulice. Ostalo je da se završi oko 350 metara drugog asfaltnog sloja i po mojoj slobodnoj proceni negde oko 1,5 kilometar trotoara i razdelnih ostrva. Potom slede javna rasveta, saobraćajna signalizacija i ostali završni radovi- izjavio je Nebojša Jelušić.

Svako koga put nanese ovom ulicom, ne može da ne primeti brojne nedostatke u do sada izvedenim radovima. Valovit kolovoz i izdignute šahte i po nekoliko centimetara iznad nivoa kolovoza, samo su neki od nedostataka koje ni Jelušić ne spori.

– Činjenica je da se radi o lošoj nivelaciji šahtnih posklopaca pre asfaltiranja završnim slojem. Mi smo upozorili i izvođača i investirora i nadzorni organ i tražićemo da se to ispravi koliko je to maksimalno moguće – zaključuje Jelušić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *