Nastavlja se hladno i vetrovito vreme, na planinama uveče sneg

Nastavlja se hladno i vetrovito vreme, na planinama uveče sneg

0
Foto: Arhiva Dženarika info
Vremenska prognoza

U Srbiji će tokom celog dana biti oblačno, vetrovito i hladno vreme, mestimično sa kišom. U toku noći na planinama je moguć i sneg. Duvaće umeren istočni i severoistočni vetar, u košavskom području jak, u južnom Banatu povremenu olujni. Jutarnja temperatura biće od 7 do 11, a najviša dnevna od 11 do 15 stepeni.
U Čačku će danas biti oblačno i hladno vreme, povremeno sa kišom. Duvaće slab do umeren istočni vetar, a najviša dnevna temperatuba biće do 12.

Vodosnabdevanje

Na Vodovodnoj mreži u Čačku nema većih kvarova tako da je vodosnabdevanje uredno, a u Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi u Ulici Miloša Velikog. Radovi na popravci kvara su u toku i očekuje se da će normalno vodosnabdevanje biti uspostavljeno do 13 časova. Pored toga, zbog nestanka elektične energije bez vode su potrošači u Donjim Branetićima i Ljevaji. Normalizacija u vodosnabedevanju očekuje nakon saniranja kvara na elektro mreži.

Elektrosnabdevanje

Na niskonaponskim mrežama u Čačku i Ivanjici ima manjih kvarova usled kojih potrošači na seoskom području nemaju po jednu fazu, a radovi na saniranju obavljaće se u toku prepodneva. Veći broj kvarova registrovan je na području Gornjeg Milanovca, takođe na niskom naponu, a dalekovodi su pod naponom. Na području Dragačeva u kvaru je dalekovod za Gornji i Donji Dubac koji su bez struje. Kvar bi trebalo da bude saniran u toku prepodneva.

Bioprognoza

Uobičajene tegobe su moguće kod većine hronično obolelih, a oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi su i dalje mogući kod meteoropata. Kod svih učesnika u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 7. oktobra rođena su tri dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode, dve su prošle samo sa materijalnim štetama, a u jedno su dva lica lakše povređena. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici Guči i Lučanima u protekla dva dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. KOntrola brzine kretanja za danas je planirana u Čačku gde će radari biti do 20.00 časova na prometnijim saobraćajnicama među kojima su Bulevar Tanaska Rajić i Ulica Aleksandra Savića.

Stanje na putevima

Pored pojačnog saobraćaja koji se očekuje danas u popodnevnim satima, vozači moraju biti spremni na zahtevnije uslove vožnje jer su kolovozi mokri zbog kiše, pored reka vidljivost je smanjena zbog magle, a jak vetar i dalje duva u košavskom području.
Zbog završnih radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici od Brzeća do Rendarske krivine ka Kopaoniku, saobraćaj će se do 15. oktobra obustavljati od 8.00 do 17.00 časova. Za vreme obustave vozači mogu koristiti put koji od Brusa vodi preko Krive Reke do Rendarske Krivine. I dalje je obustavljen prilaz Kopaoniku i iz pravca Jošaničke banje, a vozači mogu koristiti puteve preko Raške i Rudnice, odnosno Brusa i Brzeća.
U toku su radovi na regionalnom putu Čačak – Guča, zbog kojih se od Spomen Parka u smeru ka Guči, saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Isti režim je i na deonicama Takovo-Pranjani i Kokin Brod – Pribojska Banja, gde se izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza.
Produženi su radovi na deonici Brežđe – Divčibare i do kraja godine će na snazi biti obustava saobraćaja, a vozači mogu koristiti obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Za putnička vozila na graničnim prelazima nema dužih čekanja, dok se teretna vozila najduže zadržavaju na graničnom prelazu Gradina, gde se beleže čekanja oko 180 minuta, a na ostalim teretnim terminalima čekanja su od 60 do 120 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR