Nastavlja se period nestabilnog vremena

Nastavlja se period nestabilnog vremena

0
Foto: Pexels from Pixaby
U većem delu zemlje danas će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će pre podne na severu zemlje biti suvo. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 6 do 11, najviša dnevna od 15 do 21 stepen.
Vodosnabdevanje

U Ulici Kneza Vase Popovića kod broja 21 i na podsistemu Vidova – Rošci, došlo je do kvarova na vodovodnoj mreži. U čačanskom Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži od 8 do 10 sati bez vode biti Ulica Đenerala Milića.

Bioprognoza

Zadržava za period sa nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika za hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Kod meteoropata su mogući nervoza, problemi sa snom i glavobolja. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 40 puta na terenu, a u ordinaciji s ulekari obavili 31 pregled. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 34 pacijenta u Hitnoj pomoći, a sedam puta su izlazili na teren.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri dečaka i devojčica, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije na putevima u Moravičkom okrugu juče se dogodila jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku, u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 22 časa na svim frekventnijim ulicama u Čačku.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju slični uslovi za vožnju kao i prethodnih dana, sa promenljivim stanjem kolovoza, od suvog do mokrog, a zbog mogućih jačih pljuskova na pojedinim deonicama može biti i veće količine vode koja popunjava sva ulegnuća i neravnine na putu. Pored mokrih kolovoza, dodatnu opasnot tokom vožnje predstavlja zemlja koju kiša nanosi, naročito u planinskim predelima, što može dovesti do proklizavanja vozila ukoliko brzina nije prilagođena uslovima na putu.
Završeni su radovi na čišćenju i pranju tunela Brančić, na auto-putu Čačak – Beograd, ograničenje brzine vraćeno je u redovan režim i saobraćaj se odvija normalno, a danas počinju radovi na čišćenju u tunelu Savinac. Radovi će se izvoditi naizmenično u voznoj, pa u preticajnoj saobraćajnoj traci.
Na deonici Kneževići-Bela Zemlja-Užice, izvode se radovi zbog kojih su od 08 do 15 moguće povremene obustave saobraćaja, a alternativni put vodi kroz Mačkat.
Prema informacijama Uprave granične policije u na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu iz naše zemlje teretna motorna vozila čekaju oko 180 minuta, a na
ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR