Претрага
[rstr_selector]

Nastavljaju se radovi na elektro-mreži

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80Prema informaciji iz Elektrodistribucije u Čačku, danas će od 10.00 do 15.00 časova bez električne energije biti potoršači u Ateničkom polju i Trnavi zbog radova na dalekovodu, ali i deo Ježevice oko „1.oktobra“ od 9.00 do 16.00 časova. Iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu za danas najavljuju isključenje od 8.00 do 15.00 časova u delu Gojne Gore na izvodu prema školi i prema Savićima. Takođe, danas, ali od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti potrošači iz zaseoka Jazište u Šaranima. Dežurni dispečeri gornjomilanovačke Elektrodistribucije najavili su i da će od danas do 10.decembra svakog dana biti radova u Majdanu zbog čega će stanovnici zaselaka Banovići i Popovići bez struje do subote biti svakog dana od 9.00 do 16.00 časova. Prema informaciji iz Elektrodistribucije u Guči do 9. decembra, zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže, od 07.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači iz zaseoka Pajovići u u Turici. Takođe, do 9.decembra, ali od 8.00 do 15.00 časova bez struje će svakog dana biti stanovnici zaseoka Mirkovići u Viči. U ivanjičkoj Elektrodistribuciji ovog jutra saopštavaju da osim nekoliko manjih kvarova, većih problema nema, a ni planiranih radova zbog kojih bi struja morala da bude isključena.

Vodosnabdevanje

voda-servis-1-obr-80x80Prema podacima iz čačanskog „Vodovoda“ u Ulici Radnih Brigada ispred broja 27 došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a snadbevanje vodom u ulici biće normalizovano po okončanju kvara na vodovodnoj mreži. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu će danas od 8-12 sati bez vode biti stanovnici Solunske ulice, a od 8-10 stambena zgrada u Lominoj ulici broj 18. A na osnovu informacija nadležnih komunalnih službi Ivanjici i Lučanima, vodosnabdevanje u ovim opštinama uglavnom je uredno, bez kvarova i planiranih isključenja.

Grejanje

grejnje-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 23 pacijenta i još 32 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 32 ambulantna pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 61 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrOčekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronično obolele. Izvesne tegobe su moguće kod srčanih bolesnika i osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Porodilište

blizanci-servisOvaj utorak obeležiće tri lepe vesti iz dva porodilišta našeg okruga. Toliko je stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa, ali kada se tome dodaju podaci od početka ovog meseca do danas to su ukupno 22 stanovnika za šest dana. U porodilištu u Čačku u toku proteklog dana i noći rođen je par blizanaca, devojčica i dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče je na svet došao jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa u Moravičkom okrugu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku i u njoj je jedna osoba lakše povređena. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja vozila u Čačku od 8.00 do 17.00 časova i u Ivanjici od 9.00 do 16.00 časova.

Поделите вести