[rstr_selector]

Настављени протести пољопривредника у Мрчајевцима: Информација о повлачењу чачанских пољопривредника са блокаде је медијска манипулација

„Наши захтеви су предати Министарству пољопривреде још пре месец дана. Били смо на разговорима и код премијерке и код министарке и рекли су да од тога нема ништа, а сад се одједном појављује прича да председник може то да реши. А са ким је он разговарао ми не знамо.”

У неколико градова Србије и данас се настављају протести пољопривредника блокадама мостова, путева и излаза из појединих градова. Како најављују представници удружења пољопривредника, незадовољни због свеопштег стања урушавања пољопривреде у Србији, протесте настављају до испуњења захтева које су предали Влади.

Удружење произвођача млека Шумадије и Поморавља данас у подне је блокирало пут на раскрсници у Мрчајевцима, код ресторана „Флекс”, а блокада ће трајати до 14 часова.

У  јучерашњим разговорима са неким од представника удружења пољопривредника, председник Србије је најавио да ће поједини захтеви бити испуњени, односно да ће, између осталог, субвенције по грлу стоке бити повећане са 30 на 40 хиљада динара, што је јуче Влада и усвојила. У појединим медијима се пронела вест да су чачански пољопривредници задовољни обећањем председника државе и да ће протест прекинути, међутим ова прича је данас добила епилог.

Информација да су чачански пољопривредници задовољни обећањем председника државе и да прекидају протест, спада у сферу медијске манипулације, јер чачански пољопривредници који протестују нису део преговарачког тима који је јуче разговарао са председником. Захтеви чачанских пољопривредника су јасни и прецизни, и као такви предати су Министарству пољопривреде, каже Радован Спасојевић, пољопривредник из Бреснице.

– Чачански пољопривредници уопште нису у удружењу које је преговарало са председником. То је фантомско удружење на папиру и никакве везе ми са тим преговорима и разговорима немамо. Наши захтеви су предати Министарству пољопривреде још пре месец дана. Били смо на разговорима и код премијерке и код министарке и рекли су да од тога нема ништа, а сад се одједном појављује прича да председник може то да реши. А са ким је он разговарао ми не знамо. Нас нико ништа није питао. Ми хоћемо да разговарамо, имамо својих седам захтева који су званично предати Министарству и Вади и који су јасно и прецизно дефинисани, а они ако хоће да разговарају знају где смо. Та информација да су чачански пољопривредници задовољни обећањем је класичан спин да бисмо се ми разјединили и да би на нас навукли гнев грађана.

Нереда и сукоба на блокадама до сада није било, осим провокација које су се могле и очекивати, рекао је Спасојевић.

– За полицију имамо само речи хвале. Ти момци који били су ових дана у Краљеву раде свој посао како треба. Осим појединачних провокација неких грађана, проблема до сада није било.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *