Претрага
[rstr_selector]
Foto: Iz privatne arhive

Nastavljeno suđenje za nesreću u „MB Namenska“

U nastavku suđenja direktoru i dvojici rukovodilaca fabrike „Milan Blagojević-Namenska“ iz Lučana, koji se terete za eksploziju 2017. godine u kojoj su nastradala dva radnika, juče je u Osnovnom sudu u Ivanjici saslušan jedan od pomoćnika direktora. Vladimir Radosavljević, potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, prisustvovao je suđenju.

-Mi smo, kao sindikat, od početka uključeni u suđenje i podržavamo porodicu Milivojević koja trpi veliku torturu u Lučanima organizovanu od strane direktora Radoša Milovanovića. Juče je bilo novo ročište na kom su saslušani svedoci odbrane. Na prethodnom ročištu direktor se izjasnio da ne želi da odgovara na pitanja, jer ima zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Juče je ispitan jedan od njegovih pomoćnika, odgovornih lica u fabrici, koji je potvrdio da su barut pakovali u kartonske buriće što je zakonom zabranjeno. Pominjao je i interne procedure koje su zastarele i pozivao se na to da su radnicima direktno verbalno davali uputstva kako bi trebalo da rade, rekao je Radosavljević.

Otpušteni radnik ostaje dosledan svojoj izjavi

Sledeće suđenje je zakazano za februar naredne godine, a prema rečima Vladimira Radosavljevića, tada će biti saslušan bivši radnik fabrike koji je ostao bez posla jer je i pored pritiska dosledan svojoj prvobitnoj izjavi.

-U nastavku suđenja biće saslušan svedok tužioca, momak iz Lučana, koji je u davanju iskaza MUP-u posle nesreće, koje je trajalo dva sata, rekao kako se sve dogodilo i ostao dosledan tome, zbog čega je ostao bez posla. Odlučan je i u tome da u tako rizičnoj zoni ne želi da radi, jer se slične nesreće, veće ili manje, dešavaju često. Nastradalog Milivojevića i njegovu porodicu je poznavao dosta pre nesreće i kaže da ne postoji cena zbog koje bi promenio iskaz. Pored njega, još nekoliko mladića je ostalo pri svojim izjavama i za njih smatram da su junaci našeg vremena. U početku je bilo još nekoliko svedoka, ali su pod pritiskom promenili iskaz. Optuženi Milovanović je ponovo u prolazu vređao oca nastradalog radnika, što je nepodnošljivo. Mi ćemo i dalje podržavati porodicu Milivojević, jer smatramo da je pošteno i časno da se lica odgovorna za ono što se dogodilo kazne, rekao je Radosavljević.

Поделите вести

Један одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *