Претрага
[rstr_selector]

Navala na državne vrtiće u Čačku: Na jedno mesto četiri mališana

U predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo” u Čačku nedavno je završen konkurs za upis dece u vrtiće. Na konkurs je pristigao 591 zahtev, a ova ustanova ima mesta za 142 mališana. Konačni rezultati konkursa biće poznati sutra, kaže Ljiljana Radovanović, predsednica Komisije za upis.

Deca koja ostanu neupisana dobijaju potvrdu za upis u privatni vrtić

– Primamo decu mlađeg jaslenog uzrasta koja su rođena od 1. marta 2017. godine do 1. januara ove godine. Raspisali smo i 15 slobodnih mesta za mlađu grupu u vrtiću „Leptirić”, a ostala mesta su na seoskom području, za decu koja su 2016. godište, u vrtićima „Pčelica” u Slatini, „Đurđevak” u Prijevoru, „Bubamara” u Preljini i „Dečiji gaj” u Lugovima. Takođe, imamo i jednu mešovitu grupu u vrtiću „Zvončica” gde primamo decu uzrasta od tri do pet i po godina. Komisija je primala dokumentaciju od 7. do 22. maja, a konačni rezultati konkursa biće objavljeni sutra, kaže Ljiljana Radovanović.

Ona dodaje da će svi roditelji čija deca ne budu sada upisana moći da dobiju potvrdu za privatni vrtić kako bi ostvarili subvenciju, ali da još uvek nije određen datum kada će se to obaviti.

U predškolskoj ustanovi „Radost” ima 190 slobodnih mesta, a na konkurs je prispelo 549 zahteva za upis. Prema rečima Slađane Vasiljević, predsednice Komisije za upis, konkurs je raspisan za decu koja su rođena 2014, 2016. i 2017. godine, a rezultati će biti objavljeni sutra posle 15.00 časova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *