[rstr_selector]

Čačak ne može bez blata

Padavine koje su poslednjih nekoliko dana zahvatile čačanski kraj i obradovale većinu poljoprivrednika, zadale su glavobolje mnogim stanovnicima koji žive na „kaldrmi“.

Obilne kiše poplavile su parkinge, ulice, trotoare, dečija igrališta… Takva slika, reklo bi se, nikome ne smeta, jer da je drugačije, Čačak danas ne bi bio bogatiji za nekoliko mini-jezera koja su nastala začepljenjem kišne kanalizacije, potonućem ulica ili izlivanjem fekalne kanalizacije u strogom centru Čačka…

Već mesecima Čačani u ulici Dragiše Mišovića, preko puta kasarne, mogu da vide „mini-jezero“ koje je nastalo potapanjem delova kolovoza, parkinga i trotoara. Preteča ovog „jezera“ bila je blatnjava kaljuga na delu saobraćajnice koji nikada nije asfaltiran. Na tom prostoru već nedeljama se ne parkiraju automobili, jer je voda dostigla nivo koji potapa „donji trap“. Loša vest za stanare obližnjih zgrada je da vodostaj ovog jezerceta ima tendenciju rasta, jer kiša ne prestaje, a gora je da „odgovorni“, koji su videli „jezero“, prokomentarisaše – „baš je veliko“….

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *