Neophodan oprez u vožnji

Neophodan oprez u vožnji

0

Stanje na putevima

ivanjica-foto-jelena-savic3-sneg-servis-obr-80x80Prema informaciji Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na putu Preljina – Čačak – Požega, kolovoz je vlažan, ali snega nema, baš ako i na putu Gornji Milanovac-Čačak. Međutim, na putu Kosjerić – Požega – Arilje – Ivanjica
kolovoz je vlažan i snega ima do 5cm. Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Novog Pazara, Užica, Požege, Ivanjice. Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice i Čačka. Putni pravac Odvraćenica-Prekobrdo je neprohodan.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema podacima iz čačanskog „Vodovoda“, u Preljini iznad groblja je pukla vodovodna cev zbog čega je voda zatvorena. Kvar će biti saniran u toku dana, a time i snadbevanje vodom normalizovano u tom delu naselja. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu i Lučanima prekida u vodosnabdevanju nema, saopštila su komunalna preduzeća u ovim opštinama.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistem daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu i danas funkcioniše bez problema. Kako je saopšteno u nadležnim komunalnim preduzećima, toplane i kotlarnice rade punim kapacitetom, a kvarova nema.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 24 pacijenta i još 37 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 26 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 86 puta od čega 7 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u Opštu bolnicu u Čačku.

Biometeorološka situacija

bio-prognoza-3-servis-obr Cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim oboljenjima i danas se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće kod meteoropata.

Porodilište

beba-servis-80x80Prvi radni dan u ovoj sedmici donosi samo jednu lepu vest iz dva porodilišta u Moravičkom okrugu. U porodilištu u Čačku nije bilo porođaja, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u toku proteklog vikenda dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda. U sedam nezgoda koje su se dogodile u Čačku, pet osoba je lakše povređeno, dok je u jednoj nezgodi na teritoriji opštine Lučani, jedna osoba zadobila laku telesnu povredu. Radari će daans brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati na području Čačka do 22.00 i u Guči do 13.00 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR