Претрага
[rstr_selector]

Nova Srbija: Odbornici u SO Lučani nisu ucenjeni

Opštinski odbori SNS, SPS i NS u Lučanima osudili su pre nekoliko dana medijski nastup Vesne Stambolić, predsednice ove opštine, navodeći u zajedničkom saopštenju da je svojim izjavama datim tokom gostovanja na jednoj televizijskoj stanici vređala dostojanstvo odbornika.

Koalicija je osudila stav predsednice Stambolić da ona neće izvršiti Odluku o budžetu u delu usvojenih amandmana koji se odnose na programski deo budžeta, iako su odbornici ocenili da su oni za građane prioritetni.

Reagujući na optužbe, predsednica opštine Lučani je rekla da kritike na njen račun, amandmane kao i saopštenja potpisana imenom koalicije, piše jedan čovek koji sebi daje veći značaj nego što mu pripada i iza kojeg ne stoje odbornici triju vladajućih partija.

– Ovo nisu reči ljudi iz vladajuće koalicije, jer ono što sam ja govorila gostujući na  televiziji nije bilo upućeno koaliciji, već idejnom tvorcu i kreatoru kako ovog saopštenja, tako i gotovo svih podnetih amandmana na poslednjem zasedanju Skupštine. To saopštenje je smešno i bez argumenata, a piše ga građanin koji živi i radi u Čačku, a ima fiktivno prebivalište u jednom selu u našoj opštini, koji sebe doživljava skupštinom i državom, rekla je tom prilikom Vesna Stambolić.

Dramlić: Želimo da zaštitimo sve odbornike

Rade Dramlić, šef odborničke grupe Nova Srbija u Lučanima, kaže da su koalicioni potpisnici, saopštenjem pre svega želeli da zaštite sve odbornike u Skupštini opštine Lučani demantujući da je bilo ko od njih izmanipulisan i ucenjen.

– Odbornička grupa Nova Srbija pre svega hoće da zaštiti odbornike za koje je rečeno da su ucenjeni, izmanipulisani, da se na njih vrši pritisak i da su bahato napali predsednicu, što nikako nije tačno. Mi smo se kao potpisnik koalicionog sporazuma oglasili saopštenjem kako bismo zaštitili ne samo svoje, već i druge odbornike, jer smatramo da oni ne mogu da se  koriste za takvu priču o manipulaciji. I ja sam takođe odbornik, tako da demantujem da sam izmanipulisan ili na bilo koji način ucenjen od strane nekoga, kaže Dramlić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *