Претрага
[rstr_selector]

Novi način komunikacije između građana i Komunalca

Građanima Čačka uskoro će na raspolaganju biti besplatna web i android aplikacija. Zahvaljujući tome moći će da prijave probleme vezane za rad JKP„Komunalac“ putem sajta i telefona.

– Cilj novog načina komunikacije sa građanima je poboljšanje veze između JKP„Komunalac“ i korisnika usluga, rekao je Miloš Kodžopeljić, softverski inženjer. Pored njega na ovom projektu su i saradnici sa Tehničkog fakulteta u Čačku.

Kako funkcioniše sistem?

Kodžopeljić je objasnio da je servis osmišljen tako da građani koji su prijavili komunalni problem, u roku od 48 sati dobijaju odgovor o načinu i vremenu njegovog rešavanja, a da sam sistem služi za bolje upravljanje komunalnim preduzećem i čini njegov rad dosta kvalitetnijim.

– Problem će moći da se prijavi putem web sajta koji će za par dana biti u funkciji. Tada će i građani biti u mogućnosti da Android aplikaciju besplatno skinu sa sajta. Ovaj sistem daje mogućnost da se na brži i kvalitetniji način prijave svi problemi koji se tiču nadležnosti „JKP Komunalac“. U javnom delu samog sistema moći će da se vide sve prijave građana koje su vezane za nadležnost ovog preduzeća.

 Razrađeni sistemi u gradovima Srbije

aplikacija640

Po rečima Kodžopeljića, ova usluga funkcioniše u svim većim gradovima i opštinama u Srbiji, ali Čačak ima jednu prednost u odnosu na njih.

– U većini slučajeva, to su samo aplikacije koje su postavljene na web. Mi imamo i android aplikaciju koja građanima omogućava da prijave iste probleme i putem telefona, rekao je Miloš Kodžopeljić.

Rekao je i da drugi gradovi i opštine tvrde da imaju bolju sliku o stanju na terenu zahvaljujući prijavama problema.

– To je upravo ta veza koja u dosta slučajeva ne funkcioniše kako treba, jer rukovodstava preduzeća nemaju dobru povratnu informaciju od građana sa terena. U ovom slučaju, ova aplikacija prevazilazi te probleme, zaključio je Kodžopeljić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *