Претрага
[rstr_selector]

NS: Nije jasno zašto vlast beži od anketnog odbora

Nova Srbija podržava inicijativu za formiranje anketnog odbora u vezi sa ispitivanjem poslovanja Fudbalskog kluba „Borac” i izgradnje stadiona iz nekoliko razloga, kaže šef odborničke grupe ove stranke u Skupštini Čačka, Vladica Gavrilović, i podseća da je opšte poznato da „Borac” ima veliki dug, a da bi anketni odbor otklonio sve sumnje i utvrdio činjenice.

– Ogromna sredstva se iz budžeta grada izdvajaju se za Fudbalski klub „Borac”. Ako izdvajamo 20 miliona dinara, a ove godine možda i nešto više, za FK „Borac” i 11 miliona dinara za Dom zdravlja, onda svakako moramo da znamo kako se ta sredstva troše. Moramo da znamo da li se budžetska sredstva namenski troše. Ja ne mogu da tvrdim da tu ima nekih nepravilnosti, ali zato je tu trebalo da bude anketni odbor kako bi se ustanovila istina. Stvarno mi nije jasan razlog zbog kojeg je odbijena inicijativa za formiranje anketnog odbora. Pojedini odbornici vladajuće koalicije koji su časni i pošteni, u pauzama skupštinskog zasedanja izražavali su nezadovoljstvo što anketni odbor nije formiran. Stekao sam utisak da su bili primorani da glasaju protiv anketnog odbora, kaže Gavrilović.

Do istine samo preko anketnog odbora, tvrdi Gavrilović

Šef oborničke grupe Nova Srbija u čačanskom parlamentu, smatra da bi anketni odbor stavio tačku na sva nagađanja i pretpostavke.

– Nemam nikakve osnovane sumnje niti na to imam pravo. Mogu samo da verujem činjenicama. Činjenice bi nam bile dostupne kroz rad anketnog odbora. Nova Srbija nema razloga da se bilo čega plaši ili da prikriva neke činjenice, naprotiv, želimo da se sve u vezi sa „Borcem” i stadionom obelodani. Na žalost, bojim se da moram da ponovim ono što sam već nekoliko puta rekao, a to je da u Čačku nikada nije bilo ovako. Mislim da građani polako počinju da uviđaju da Nova Srbija nije bila toliko loša koliko je ocrnjena, zaključuje Gavrilović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *