Претрага
[rstr_selector]

Obeležavanje dva veka Drugog srpskog ustanka na vrelom asfaltu

Svega nekoliko dana pred obeležavanje dvestotegodišnjice Drugog srpskog ustanka u Čačku je počela rekonstrukcija saobraćajnice koja vodi ka brdu Ljubiću i spomeniku Takasku Rajiću gde će se održati centralna proslava ove manifestacije.

Da se radovi u ulici Dragoslava Bojića izvode u „minut do 12“ svedoči i činjenica da je jedan deo Ljubića juče bio bez struje, jer su radnici čačanskih Puteva oštetili naponski kabl, a struja je u domove građana stigla sinoć oko 23 časa. Nebojša Jovanović, direktor JP „Gradac“, kaže da će planirani radovi na pristupnom putu spomen-kompleksu na Ljubiću biti završeni na vreme, a kao razlog zašto se oni nisu obavljeni ranije, navodi loše vremenske uslove.

– Kompletni radovi će biti završeni najkasnije do 5. juna. Već danas se sprovode aktivnosti na rušenju objekta koji se nalazi na uglu ulica Dragoslava Bojica i Đorđa Tomaševića. Asfaltiranje se nastavlja danas u donjem delu ulice Dragoslava Bojića, tako da ćemo sve radove uspeti da završimo u roku, do održavanja manifestacije. Ne bih se složio sa konstatacijom da se radovi izvode u minut do 12, oni se rade prema dogovorenoj i utvrđenoj dinamici, a kao što znate juče i prekjuče su bili prvi sunčani dani koji su omogućili potpuno nesmetan rad putarima. Što se problema sa napajanjem strujom tiče, pretpostavljam da je prilikom izvođenja radova došlo do određenih oštećenja, ta pitanja katastra podzemnih instalacija u Srbiji su uvek problematična, imajući u vidu načine na koje se taj posao tadio proteklih godina – izjavio je Nebojša Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *