Претрага
[rstr_selector]

Obradović: SNS ne može da me uceni i ućutka

U svom odgovoru na saopštenje narodnog poslanika i poverenika Srpske napredne stranke u Čačku, Marka Parezanovića, u kojem ga naziva „političkom prostitutkom“ koja se nudi ovoj stranci i koja je na sve spremna da dođe do vlasti, lider Dveri, Boško Obradović, kaže:

„Kada je u pitanju politička prostitucija – nema sumnje da se Srpska napredna stranka najbolјe razume u ovu branšu. Kao genetski modifikovani politički organizam, nastao iz ukrštanja bivših lidera SRS, Stanka Subotića Caneta, Mila Đukanovića i nekoliko zapadnih ambasadora, na čelu sa američkim, SNS je primer interesne političke organizacije bez ideologije, programa  i morala. Ovo je prva politička organizacija u Srbiji napravlјena isklјučivo od preletača iz drugih političkih opcija. Počevši od lidera SNS – Nikolića i Vučića – koji su razbili SRS po dogovoru sa Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem – pa redom sve preletač do preletača. Ovo jato preletača koje čini SNS najbolјe je vidlјivo na primeru Čačka: Radenko Luković došao iz JUL-a, Aleksandar Maksimović i Vladan Milić iz G17+, Zvonko Mitrović iz LDP-a, Marko Parezanović iz SRS-a, Ostoja Mijailović iz Nove Srbije… Šta je spojilo ovo preletačko društvo u jednu političku organizaciju izuzev golog ličnog interesa? Danas su svi na funkcijama: situirani, zaposleni, namireni – razume se sve preko partijskog nameštenja.

SNS se odlično razume i u tajkunsko finansiranje. Još iz vremena SRS Miroslav Mišković je finansirao Nikolića i Vučića, a SNS nikada ne bi ni nastala bez obilate tajkunske finansijske pomoći. Zato do dana današnjeg nema istinske borbe protiv korupcije niti se danas na višegodišnjoj robiji u srpskim zatvorima nalazi jedan tajkun ili kriminalac koji nas je oplјačkao u prethodnih 26 godina. Predmet krivičnog gonjenja od strane SNS nisu ni Ivica Dačić čije afere Vučić dobro zna, ali mu služe za ucenjivanje SPS-a, ni Mlađan Dinkić čije je robijaško odelo Vučić svojevremeno pokazivao u Narodnoj skupštini a posle ga uzeo za bliskog saradnika, ni Tomislav Nikolić čija Fondacija „Dragica Nikolićˮ predstavlјa državu u državi i nikome ne odgovara ko su njeni finansijeri i na šta odlazi novac za humanitarni rad.

Jedino tačno u saopštenju SNS je da imam 40 godina. Nikada nisam pripadao nijednoj političkoj stranci, iza sebe nemam afere i nisam bio na vlasti. Veran sam programu Dveri koji sam zajedno sa prijatelјima sa studija napravio pre 18 godina i nikada nisam menjao ideologiju i političke stranke. Živim od svoga rada i jedan sam od retkih koji su dali otkaz u državnoj službi i otišli u privatno preduzetništvo i nevladin sektor. Nikome ništa ne dugujem i izborio sam se da uvek mogu da kažem šta mislim i da ni od koga ne zavisim. To smeta SNS: ne mogu da me ucene i ućutkaju. Da imaju bilo šta kompromitujuće za mene to bi već bilo na svim naslovnim stranama njihovih partijskih glasila Pinka i Informera. Zato moraju da izmišlјaju i klevetaju, a takva praksa biće još prisutnija kako se približavaju predsednički izbori jer im ne odgovaraju predsednički kandidati koje ne mogu da kontrolišu kao Vojislava Šešelјa, a jedan od takvih sam i ja.

Što se tiče Čačka da se razumemo jednom za sva vremena: Čačani su na izborima glasali za političke promene i zato su Dveri dobile 25% glasova, a SNS 10% glasova manje na lokalnom nego na republičkom nivou. Svi čelnici SNS u Čačku, izuzev Miluna Todorovića, verno su služili braći Ilićima u lokalnoj vlasti poslednje četiri godine, a sada bi da se operu od toga. Čačani sigurno nisu glasali da na vlasti ponovo vide Velјka Negovanovića, Vladana Milića, Mirjanu Đoković, Velјa Drobnjaka, Milana Bojovića… SNS u Čačku nije smela ni da izađe na lokalne izbore pod svojim imenom i imenom svoga kandidata već im se lista i na lokalnim izborima zvala „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđujeˮ. Sada kada imaju problem da naprave kvorum za rad gradske skupštine pribegavaju falsifikovanju glasanja i glasanju lažnih odbornika i neko im je drugi kriv što su nesposobni da vode grad. Milun Todorović je ucenjen od strane odbornika SNS koji traže protivusluge da bi uopšte dolazili na sednice lokalne skupštine. Došlo je vreme da SNS pokaže svoje pravo lice nakon što je preuzela kompletnu vlast u državi i gradu. Ali, i da se navikne da ima ozbilјnu opoziciju i na republičkom i na lokalnom nivou i da neće proći ništa što je na štetu građana.

I na kraju, što bi rekao Aleksandar Vučić – ako Vi mislite da Vas se ja plašim, budite sigurni da Vas se ne plašim i da ću uvek biti tu da Vam odgovorim.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *