[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Obustava saobraćaja u delu Beogradske ulice

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Beogradskoj ulici i radova na njegovom saniranju, jutros je obustavljen saobraćaj u delu ulice od bivše Veterinarske stanice Čačak do skretanja za Lidl. Obustava saobraćaja trajaće do 13 časova, a nakon toga se očekuje i da će biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.

U Gornjem Milanovcu su jutros bez vode potrošači u Donjim Branetićima i Ljevaji zbog nestanka električne energije. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se po saniranju kvara na elektro mreži.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije zbog kvara na dalekovodu jutros su bez struje Jančići i deo Rožaca. U gradu će zbog planiranih raedova na izmeštanju mernih mesta, od 10.00 do 13.00 časova bez struje biti Ulica Milutina Vujovića.
U Dragačevu je zbog kvara u prekidu dalekovod od Kaone prema Livadama i od Vukićevića prema Milatovićima.
Na niskonaponskoj mreži u Gornjem Milanovcu ima manjih kvarova koji će biti sanirani u toku prepodneva. Planirano je isključenje od 8.30 do 15.00 časova zbog radova na dalekovodu potrošačima u delu Gornjih Branetića – Stara gradina, Madžarac, Rajački put i Rajac.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

U hitnoj pomoći u Čačku u toku rethodna 24 sata evidentirana je 51 intervencija. Lekari su u ordinaciji pregledali 19 pacijenata, a na terenu su obavili 32 pregleda. U Gornjem Milasnovcu je evidentirano devet kućnih poseta i 18 ambulantnih pregleda.

Stanje na putevima

Sneg je prestao da pada, u nižim predelima vozače očekuju vlažni i mestimično klizavi kolvozi dok na putevima u planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom na kolovozu.
Snega do 5 centimetara ima na pojedinim magistralnim putevima, među kojima su pravci Šabac -Valjevo – Požega preko Podbukova, od Novog pazara ka Aaljivonovići, kao i na regionanlim putevima u višim predelima Čačka, Valjeva, Bajine Bašte, Užica, Sjenice, Ivanjice, Kraljeva i Novog Pazara. Neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo, a zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Novi Pazar – Deževa – Odvraćenica, Kraljevo – Brezna – Goč, Kopaonik – Rudnica, Raška – Kuti – Odvraćenica i Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona.
Prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Tari i Staroj Planini su prohodni ali je zbog snega na kolovozu saobraćaj usporen.
Na graničnim prelazima zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

 

Поделите вести