Претрага
[rstr_selector]

Očekuje se pojačan saobraćaj na većini puteva

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaKraj radne nedelje, kao i letnja turistička sezona doneće tokom dana pojačan saobraćaj, najpre na auto-putevima, a zatim i na ostalim frekventnijhim putevima prvog i drugog reda. Veći broj vozila očekuje se ka svim letnjim destinacijama, turističkim mestima, planinama, jezerima, a posebno na glavnim putnim pravcima koji vode do Egejskog, Crnog i Jadranskog mora, saopštio je AMSS.
Povoljne vremenske prilike ovoga jutra omogućavaju nesmetano odvijanje saobrćaja, međutim prema prognozama meteorologa najavljena kiša može usloviti mokre kolovoze pa se vozačima savetuje veći oprez za volanom, a naročito na deonicama na kojima se izvode radovi.
Na deonici od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora.
Uspoerna vožnja i kraća zadržavanja vozače očekuju na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka gde se vozila zbog rehabilitacije naizmenično propuštaju, a isti režim je i na deonici Guča – Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta, kao i na deonici Požega – Divljaka.
Do 7. jula izvode se radovi na urgentnom održavanju na deonici Užice – Bela Zemlja, u mestu Surduk. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena krajnja desna kolovozna traka, iz smera Zlatibor – Užice, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.Radovi na deonici Topola-Rudnik su završen, ali je na snazi
zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrU dve saobraćajne nezgode koje su se dogodile juče na području Čačka, jedno lice je zadobilo lakše telesne povrede, rekli su u čačanskoj Policijskoj upravi. Radarske kontrole biće danas  do 14.00 časova na gradskom području, a od 12.00 do 20.00 časova u Mrčajevcima.

Vodosnabdevanje

Ncesma1_80x80a vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovana dva kvara i to u ulicama Matijine livade u naselju Lugovi i Stara pruga. Kvaorvi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu jutros je zatvorena voda u Solunskoj ulici gde se izvode radovi na popravci kvara koji će trajati do 12.00 sati.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prthodna 24 sata 79 puta, od toga su 44 intervencije bile na terenu, a 35 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 22 pacijenta u stanici Hitne pomoći, a obavili su i sedam kućnih poseta, dok su ivanjički lekari imali 66 hitnih intervencija od kojih su četiri bile na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na hronične bolesnike i osetlјive osobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivosti i poremećaja sna. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u isto vreme nije bilo porođaja.

 

Поделите вести