[rstr_selector]

Očekuje se rekordna poseta regate na Drini

U opštinama Ljubovija i Bajina Bašta privode se kraju pripreme pred ovogodišnje regate na reci Drini.

Već godinama, tokom jula najpre ljubovijska, a potom i regata koju organizuje opština Bajina Bašta, privuku na hiljade posetilaca.

Ove godine ljubitelje regate na Drini, očekuje najpre spust od Rogačice do Ljubovije, dug 40 kilometara, koji se održava 13. jula. Organizatori, Turistička organizacija Ljubovija, u večernjim satimatog dana najavljuju koncerte Crvene jabuke i Aca Pejovića, a dan ranije u petak 12. jula, nastupiće Haris Džinović i Đorđe David.

Organizator sledećeg hepeninga na Drini je Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“. Oni ove godine slave jubilej, 20 godina Drinske regate, a takođe najavljuju bogat program za posetioce.

Drinska regata počinje 17., a završava se 21. jula. Prvog dana na Gradskom trgu u Bajinoj Bašti održaće se predtakmičenje omladinskih i pionirskih orkestara za predstojeći Sabor trubača u Guči.

U narednim danima posetioci će moći da prisustvuju velikom broju različitih sadržaja, od igara bez granica, preko plivačkog maratona i boks meča, pa sve do takmičenja u pripremi riblje čorbe.

Za ovogodišnju Drinsku regatu na Perućcu organizatori najavljuju rekordnu posetu. Obrad Pavlović, šef turističke službe STC „Bajina Bašta“ kaže da će, pored regate, najveću pažnju posetilaca privući Muzički festival „MOST“.

– Pred nama je 20. Drinska regata koju organizujemo u spomen drevnih splavara sa ove reke.

Regata u Bajinoj Bašti počinje u sredu 17. jula kada na programu imamo predtakmičenje trubača, a nakon toga ćemo imati koncert narodne muzike. Narednog dana na jezeru Perućac biće organizovani „Igre bez granica“, plivački maraton i takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Toga dana biće organizovan i boks meč našeg sugrađanina Mana Marčete, koji će pokušati u svom gradu da osvoji prvu profesionalnu titulu.

U četvrtak uveče počinje i MOST fest na kome će nastupiti veliki broj neafirmisanih bendova.

U petak je na programu takmičarska regata koja kreće iz Perućca, a čine je posade od šest članova u desantnim vojnim čamcima. Njih na cilju čeka jedna vrlo atraktivna disciplina, a to je skakanje sa mosta u Drinu. Prijavljeno je učešće 12 najbrabrijih ljudi sa teritorije cele bivše Jugoslavije koji će pokazati svoje umeće u skokovima. U petak se nastavlja MOST fest, nastupiće Plavi orkestar, Toni Cetinski i grupa Bjesovi – izjavio je Obrad Pavlović.

U subotu u 11 sati ispod brane na Perućcu startovaće 20. Drinska regata, a pobednici se očekuju u Rogačici nakon tri i po sata vožnje rekom. Iste večeri u okviru MOST festa posetioce će zabavljati Kiki Lesandrić sa grupom Piloti, grupe Hladno pivo i Hipnotajz.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *