[rstr_selector]

Očekuju se gužve na putevima i graničnim prelazima

Stanje na putevima

Za mnoge poslednji radni dan u ovoj godini, ali i početak školskog raspusta sigurno će doneti pojačan saobraćaj već sa prvim popodnevnim satima. Gužve i usporen saobraćaj se očekuju i u danima predstojećeg vikenda. Talas pojačanog saobraćaja može doneti i povremeno duža zadržavanja na najfrekventnijim graničnim prelazima Horgošu, Batrovcima i Brodarevu.
Vremenski uslovi su dobri pa je i prohodnost puteva dobra. Kolovozi u nižim predelima su suvi, a vidljivost usled magle može biti smanjena u jutarnjim satima najviše duž rečnih otkova i po kotlinama. Veći broj vozila očekuje se na svim putevima koji vode ka omiljenim novogodišnjim destinacijama vikend naseljima i zimskim centrima.
Zbog obustave na deonici Lučani Guča potrebno je koristiti putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Prema podacima uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih čekanja, a kako se i ovog vikenda koji je pred nama očekuju gužve na granicama najviše sa Mađarskom i Hrvatskom iz AMSS savetuju korišćenje manje opterećenih graničnih prelaza.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu će do 13.00 časova doći do prekida u snabdevanju vodom zbog sanacije kvara u varošici u Takovu.

Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku funkcioniše bez problema, a u Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše uredno za korisnike koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnice u Lominoj, dok će zbog kvara na toplovodu od 10.00 do popodnevnih časova biti obustavljena isporuka grejanja za korisnike u Železničkoj ulici.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći u poslednja 24 sata intervenisali su 53 puta, od tog broja je 28 pregleda obavljeno u ordinaciji, a 25 na terenu. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu obavila je 28 ambulantnih pregleda i imala je pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će danas uticati relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Moguća je glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, i to četiri devojčice, a u Gornjem Milanovcu su rođena dva dečaka.

Поделите вести