Претрага
[rstr_selector]

Očekuju se gužve na putevima i graničnim prelazima

Stanje na putevima

Početak vikenda i predstojeći praznični dani razlog su pojačanog saobraćaja na svim putnim pravcima u našoj zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura doprineće dobroj porhodnosti puteva, međutim naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi i veliku opasnost od odrona. Oni koji se upute ka zimskim tursitičkim centrima mogu računati na to da su svi putni pravci i prilazi, ali je upotreba zimske opreme obavezna.
Prema podacima uprave granične policije na našim graničnim prelazima zadržavanja su 30 minuta osim na graničnom prelazu Horgoš i Kelebija gde se saobraćaj postepeno pojačava i čekanja se u intervalima od 45 do 60 minuta. Preporuka vozačima je da koriste manje granične prelaze i to kada je u pitanju Mađarska, prelaze Đala, Horgoš 2, Bački Vinogradi i Bajmok koji su otvoreni od 7.00 do 19.00 časova. Granični prelaz Batrovci sa Hrvatskom je jedan od najopterećenijih, a vozači mogu koristiti Šid, Bačku Palanku, Sot, Ljubu ili Neštin, a njihovo radno vreme je 24 sata.

Policijska uprava

Podaci iz saobraćajne policije u Čačku pokazuju da u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole danas će biti raspoređene na području grada do 22.00 časa.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Ulici Slavka Krupeža zatvorena voda jer je došlo do pucanja vodovodne cevi. Radnici čačanskog Vodovoda će u toku pre podneva raditi na saniranju kvara i očekuje se da će radovi biti završeni najkasnije do 12.00 sati. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 43 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirana su 23 ambulantna pregleda i 10 kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari u Hitnoj pomoći pregledali 53 pacijenta, četiri puta su izlazili na teren, a obavljena su i dva transporta pacijenata u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dečak i dve devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena su dva dečaka.

Поделите вести