Претрага
[rstr_selector]
Foto: JKP "Komunalac" Čačak

Očišćena jedna od najvećih divljih deponija u Čačku

Čačanski „Komunalac” je nedavno završio radove na čišćenju jedne od najvećih divljih deponija na teritoriji grada koja se nalazila u Mesnoj zajednici Sajmište. Miodrag Luković, tehnički direktor „Komunalca”, kaže da se trenutno na tom prostoru postavljaju video nadzor i zaštitna rampa.
– Ta deponija se nalazila na lokaciji Mesne zajednice Sajmište između Gradskog bedema i reke Morave, kod Ulice 565 u Ljubiću. U saradnji sa JP „Gradac”, lokalnom samoupravom i Komunalnom policijom, uspeli smo da kompletno saniramo taj prostor i napravimo od njega jednu uređenu površinu. U toku je postavljanje video nadzora, a naša tehnička služba postavlja rampu preko bedema, tako da više neće moći nekontrolisano da se prolazi i odlaže otpad. Biće postavljena i tabla sa jasnom naznakom da je prostor pod video nadzorom koji će biti postavljen na još nekoliko mesta u blizini te lokacije.

Divlje deponije na gradskom području svedene ne minimum

Luković kaže da na gradskom i seoskom području trenutno ima 29 divljih deponija, a sa pomenute koja je očišćena, uklonjeno je blizu 800 kubika otpada.
– Prema našoj evidenciji imamo još oko 29 divljih deponija koje nisu ovako velike kao ova koja je očišćena. Trenutno se sabiraju podaci i mislim da je u pitanju negde između 700 i 800 kubika raznog otpada koji je uklonjen sa deponije na Sajmištu, a izvršili smo i ostale aktivnosti koje su bile neophodne na uređenju tog prostora. Postoji još divljih deponija kraj Morave u Trnavskom polju, a ako nam aktivnosti budu dozvoljavale, mi ćemo sanirati te prostore. Na gradskom području su te deponije svedene na minimum, i to nam je bila i ideja da očistimo sve divlje deponije koje se nalaze na gradskom području, a sada idemo na prigradska naselja i seosko područje. Radićemo u zavisnosti od mogućnosti, vremena i ostalih aktivnosti od kojih zavise te aktivnosti jer je tu potrebna podrška Komunalne policije, Komunalne inspekcije, kao i da se uključe i mesne zajednice.

 

 

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *