[rstr_selector]

Od „desetke“ se ne nazire ni kontura ulice

O izgradnji ulice „10“ u Čačku govori se već godinama. Izjave o probijanju saobraćajnice koja će rešiti gužve u centru grada, najviše su se mogle čuti tokom predizbornih kampanja, u kojima se građanima vrtelo u glavi od spominjanih cifara.

Za izgradnju ulice od Medicine rada do bivše kafane Proleter godinama godinama se opredeljuje prilična suma u budžetu Čačka. Iako odgovorni tvrde da se na probijanju „desetke“ radilo, merljivih rezultata još uvek nema, još uvek se ne nazire njena trasa. Gradski urnabisti tvrde da oni nisu kočnica izgradnji ove saobraćajnice. Miloš Milosavljević, načelnik Gradske uprave za urbanizam nedavno je izjavio da je služba kojom on rukovodi uradila komplatnu administrativnu i stručnu dokumentaciju, te da su sada sve oči uprte u JP „Gradac“ koje treba da realizuje projekat gradnje. Nebojša Jovanović, generalni direktor ovog čačanskog strateškog javnog preduzeća, kaže da aktivnosti na izgradnji ove saobraćajnice ne prestaju.

– Do sada je dosta urađeno na probijanju ulice „10“, a naročito u periodu od poslednjih godinu dana. Na toj lokaciji izvlašćeno je više subjekata. Jedna parcela je izvlašćena po sudskoj presudi za čije plaćanje je potrebno više od polovine planiranog budžeta „Gradca“. U postupku smo dogovora sa vlasnikom parcele u donjem delu Trnavske ulice sa kojim ćemo raditi razmenu nekretnina kako bi se oslobodio plac na trasi. U blizini su izvlašćena još dva objekta, zbog čega smatram da ćemo vrlo brzo doći do dogovora nakon rebalansa budžeta i sa drugim vlasnicima objekata na toj trasu, a to su poslovodstvo Autoprevoza i Žitoprometa – izjavio je Nebojša Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *