Претрага
[rstr_selector]

Od Doma kulture do nove zgrade Biblioteke planirana pešačka zona

Radovi na rekonstrukciji takozvanog Rimskog trga bili su prekidani zbog istraživanja Republičkog zavoda za zaštitu spomenika, ali su nakon dobijanja saglasnosti nastavljeni i trebalo bi da budu završeni do kraja ovog meseca. U isto vreme izvode se i radovi u delu Pivarske ulice u sklopu uređenja pešačke zone od Doma kulture do zgrade nove Biblioteke, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture.

– Prema ugovoru o tim radovima imamo tri faze, od kojih je jedna već završena, a to je uređenje platoa ispred Gradske biblioteke. Radovi na takozvanom Rimskom trgu na ulasku u Rimske terme su privremeno bili obustavljeni zbog istraživanja Zavoda za zaštitu spomenika, ali smo dobili saglasnost i nastavili sa radovima i očekujemo da će do kraja maja biti završeni. Treća faza radova obuhvata rekonstrukciju dela Pivarske, za koje je takođe predviđeno da budu završeni do kraja ovog meseca, rekao je Bojović.

Rimski trg u savremenom duhu

Bojović je rekao da će prostor koji se uređuje na ulasku u Rimske terme biti savremeno uređen i privlačan, kako za građane Čačka, tako i za turističke ture.

– Svakako će biti znatno lepše infrastrukturno i parterno uređeniji prostor ispred Rimskih termi. Uradiće se popločavanje granitnim kamenom u tri boje, a u planu je postavljanje jedne mobilne, improvizovane učionice koja će moći da se ukloni. Tu će biti postavljene klupe za sedenje za 50 ljudi što bi bilo dovoljno prilikom turističke posete Rimskim termama. U uglu do Lučne zgrade biće fontana, a takođe je predviđeno da se na ulasku u Rimske terme postavi led ekran na kome će biti prikazivana turistička ponuda Čačka sa akcentom na Rimske terme. Ideja je da se nakon rekonstrukcije Skupštinske sale i nakon preseljenja Gradske biblioteke, čitavim potezom od Doma kulture preko Rimskog trga, pa dalje Pivarskom ulicom, napravi pešačka zona do nove zgrade Biblioteke koja bi do kraja ove godine trebalo da bude u funkciji, rekao je Milan Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *