[rstr_selector]
Posledice kiše u Pridvorici

Od obilne kiše stradalo više od 50 objekata u Čačku, oštećeni putevi u Jezdini i Pridvorici

Obilna kiša koja je u subotu pala na teritoriji Čačka poplavila je gotovo sve gradske ulice, ali su velike štete nastale i na seoskom području. Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, najviše su oštećeni seoski putevi u Jezdini i Pridvorici.

– Najviše oštećenja pretrpeli su seoski putevi u Pridvorici i Jezdini, a što se tiče magistralnih puteva, saobraćaj je u subotu bio u prekidu. Pala je velika količina vode koja se dugo zadržavala na ulicama. Generalno, najviše su stradale mesne zajednice Jezdina, Pridvorica, Park i Avenija, ali i Beljina, 3. decembar i Alvadžinica, kaže naš sagovornik.

Prilikom nevremena poplavljeno je više od 50 objekata među kojima su prostorije Doma zdravlja, kao i trafostanica u sklopu Agronomskog fakulteta.

– Stradala je trgovina „Dis” u Aveniji, a imali smo i havariju u Domu zdravlja gde su poplavljene podrumske prostorije. Jedna od težih havarija se desila prekoputa Studentskog doma, kada je poplavljena trafostanica u sklopu Agronomskog fakulteta. Mi smo iscrpeli tu vodu, ali je došlo do kondenza i pregoreli su osigurači. Ekipe Civilne zaštite su zajedno sa ekipom iz Elektrodistribucije u subotu pokušavale da to stave u funkciju, ali uspele su tek u nedelju, kaže Zečević.

Procena štete u toku

Prema njegovim rečima, u toku je procena štete, pa građani treba da se jave u Gradsku upravu na šalter 7 pisarnice kako bi prijavili štetu na svojim objektima i bili stavljeni na spisak za dezinfekciju objekata, ukoliko je to potrebno.

– U pojedinim delovima grada se izlila kanalizacija, pa se ti objekti moraju dezinfikovati zbog čega mi sada pravimo spisak takvih objekata. Što se tiče poplavljenog nameštaja, nakon urađene procene rizika videćemo kolika suma novca će biti potrebna za to, pa će gradonačelnik dati odgovore svima. Svakako, štetu moramo nadoknaditi, kaže Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

„Наш разред” у Културном центру Чачак

19.02.2024
Одабране вести | Сервис инфо

Радно време јавних служби за Дан државности

15.02.2024
Вести | Одабране вести | Сервис инфо

Апел грађанима: Не спаљивати траву и ниско растиње

14.02.2024