[rstr_selector]
Ilustracija

Odbrana od poplava prioritet za Parmenac

Novoizabrani predsednik Mesne zajednice Parmenac, Miloljub Petrović, kaže da je prioritet ovog prigradskog naselja izgradnja odbrambenog bedema od brane u Parmencu do zgrade „Vodovoda“ kako se ne bi ponovila plavljenja iz 2012. i 2014. godine.

– To nam je svakako najvažnije i najbitnije u ovom trenutku. Kad su bile poplave 2012. i 2014. godine, desna strana obale kad se dolazi iz pravca Čačka, bila je poplavljena. Bedem bi za nas, zapravo, značio odbranu od neke nove poplave, kaže Petrović.

Kultura i sport na listi prioriteta

Petrović naglašava da osim izgradnje bedema, Mesna zajednica Parmenac u planu za ovu godinu ima još neodložnih radova.

– U planu nam je da asfaltiramo 500 metara puta prema Perišićima, za šta je već urađen projekat. Treba da postavimo i cevi za izgradnju parkinga kod groblja i da okrpimo oštećenja na asfaltu u Grujovićima na putu za Poluge, Petroviće i Perišiće. Takođe, moramo da saniramo klizište na seoskom groblju, odnosno da izgradimo potporni zid kod kapele, a pokušaćemo i da naspemo put ka Kneževićima i Petronijevićima. Osim toga, svečano smo obeležili Savindan, što smo bili stavili u plan novog Saveta, a svakako ćemo obeležiti i seosku slavu Spasovdan. U planu nam je i da posetimo zbratimljenu Mesnu zajednicu Jabuka, ali i da pomognemo našem Kulturno-umetničkom društvu „Milisav Petrović“ i Fudbalskom klubu „Parmenac“, kaže Petrović.

Brdskom delu Parmenca nedostaju putevi

Novi predsednik Mesne zajednice Parmenac kaže da je donji deo sela, koji meštani nazivaju Polje, rešio probleme snabdevanja vodom i strujom, izgrađena je kanalizaciona mreža, a ulice su 90% asfaltirane.

– Problem predstavlja brdski deo sela koji nema rešenu putnu infrastrukturu i mi ćemo morati da se fokusiramo na to, naglašava Petrović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *