[rstr_selector]

Odloženi svi radovi na elektromreži

Elektrosnabdevanje

eps malaSvi za danas najavljeni radovi na elektromreži odloženi su zbog nepovoljnih vremenskih uslova za rad, saopšteno je iz elektrodistribucija u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči. Na teritoriji Moravičkog okruga za sada nema ni kvarova, pa su građani strujom uredno snabdeveni.

Vodosnabdevanje

voda servis malaStanovnici Moravičkog okruga vodom su danas uglavnom uredno snabdeveni. Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih predzeća u Ivanjici i Lučanima, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a nema ni planiranih radova. Izuzetak je Gornji Milanovac gde do 12.00 sati, zbog radova na sanaciji kvara, vodu neće imati stanovnici Ulice Braće Lukovića, dok su ostali delovi ove opštine vodom uredno snabdeveni.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije u Moravičkom okrugu ovog jutra je neometana kvarovima. Iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima saopštili su da grejanje funkcioniše bez problema i da danas neće biti radova zbog kojih bi isporuka toplotne energije bila prekidana.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa obavili 28 pregleda u ordinaciji i još 51 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 19 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 70 puta od čega 4 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognoza-2Iznad našeg područja se zadržava nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da slede savete lekara. Reumatski bolovi i glavobolјa mogu biti izraženi kod meteoropata, a savetuje se i adekvatno odevanje zbog očekivanog zahlađenja. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Porodilište

porodiliste malaUtorak počinje sa četiri lepe vesti iz dva porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođeni su dva dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave Čačku u prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. Na području Čačka dogodile su se tri nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede, dok u jednoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 13.00 časova, u Parmencu do 12.00, na putu Prijevor-Trbušani do 16.00 i na području Ivanjice od 10.00 do 16.00 časova.

Поделите вести