[rstr_selector]

Oko 8.000 Čačana dobija neku vrstu socijalne pomoći

Više od 8.000 Čačana se prošle godine našlo na spisku onih kojima je Centar za socijalni rad omogućio neku vrstu pomoći ili usluge, a od tog broja oko 4.000 njih je dobilo pomoć u novcu, namirnicama ili subvencijama komunalnih usluga. Broj nevoljnika koji su neki vid pomoći tražili, a nisu je dobili u Čačku je daleko veći.

Jedan od razloga je i taj da pravilnik propisuje da svi oni koji imaju obradivo zemljište u vlasništvu nemaju pravo na socijalna davanja, bez obzira da li oni to zemljište mogu ili ne mogu da obrađuju. Među njima su i penzioneri sa najnižim primanjima, kao i Čačani koji zbog starosti ili bolesti nisu u stanju da sami brinu o sebi, a zabog neke odredbe u pravilniku nemaju pravo na davanja Centra.

Čačanski centar za socijani rad i u ovoj godini za pojedine korisnike vršiće nadoknadu troškova komunalnih usluga u ukupnom iznosu od 1.600 dinara. Ako se korisnik opredeli da nadoknadu rasporedi na više gradskih preduzeća, ovaj iznos će se rasporediti na račune za vodu, smeće, grejanje…

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *