Претрага
[rstr_selector]

Olujni vetar ponovo zavejao puteve u Sjenici

Olujni vetar jačine 80 kilometara na čas, koji je sinoć duvao na području Sjenice, napravio je nove velike probleme meštanima ove opštine. Zamenik predsednika opštine, Mikailo Kaličanin, kaže da su sva sela na području sjeničke opštine ostala bez električne energije, da je vodosnabdevanje i dalje kritično i da su putevi ponovo zavejani.

– Jedino grad ovog jutra ima struje. Ekipe električara su na terenu i nadam se da će uspeti da osposobe elektromrežu, mada jak vetar još duva u brdskim selima. Imali smo i veoma tešku situaciju noćas zbog jednog požara koji je zahvatio nekoliko stogova sena u zaseoku Ramovići u selu Trijebine. Vatrogasna kola nisu mogla da se probiju do zaseoka pa smo sa građevinskim mašinama zapaljene stogove zatrpali senom. Svi putevi koje smo bili pročistili sada su ponovo zavejani, zato vatrogasci i nisu mogli da se probiju. Ponovo krećemo sa čišćenjem i to na osnovu prioriteta koje pravimo prema potrebama građana za lekarskom pomoći. Upravo smo imali poziv iz zaseoka Caričina, opet iz sela Trijebine, zbog bolesti jedne osobe, ali ćemo građevinske mašine poslati i u sva druga sela, kaže Kaličanin.

Vodosnabdevanje i dalje kritično

Kaličanin kaže da je snabdevanje vodom građana opštine Sjenica i dalje kritično.

– U Mesnoj zajednici Karajukića bunari, koja se snabdeva vodom sa pešterskog vodosistema, trenutno su vojne cisterne, ali je situacija toliko ozbiljna da mislim da ni to nije od velike pomoći meštanima. Sneg je izuzetno visok i niti cisterne mogu da dođu do svih stanovnika, niti stanovnici mogu do cisterni. Mislim da ćemo morati da nađemo druga rešenja, ali koja, u ovom trenutku ne znam, kaže Mikailo Kaličanin.

Vanredna situacija i dalje na snazi

U Sjenici je i dalje na snazi vanredna situacija, ali će se tokom vikenda učiniti sve što je u moći nadležnih da se đacima u ponedeljak omogući da se vrate u škole.

– Ako bude stao vetar mi ćemo u ova dva dana osposobiti sve puteve koji vode ka školama da bi đaci ponovo počeli da pohađaju nastavu, rekao je zamenik predsednika opštine Sjenica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *