[rstr_selector]
Boško Obradović

Opozicija traži pravdu za srpske porodilje

Prema rečima Boška Obradovića, narodnog poslanika Dveri, podržavanje rađanja nije socijalna pomoć nego vrsta natalitetne politike.

– Jedna od najnovijih izjava predsednika Vlade kojom je ocenio da žene u Srbiji rađaju da bi uzimale pare za decu i da bi živele od 15.500 dinara koje uzimaju na ime socijalne pomoći da ne bi radile, možda je jedna od najvećih uvreda i poniženja koje su srpske majke i porodilje doživele od nekog srpskog političara. U vremenu kada vlada bela kuga i kada 40.000 više građana umre nego što se rodi, ovako uvrediti majke i porodilje zaista je nezapamćeno.

Povećanje nataliteta treba da bude državna politika

Obradović smatra da je došao trenutak da predsednik Vlade uputi izvinjenje svim majkama i ženama, a posebno porodiljama i da se politika po tom pitanju u potpunosti promeni.

– Premijer mora da shvati da nije socijalna pomoć kada podržavate rađanje, nego natalitetna politika u kojoj vi, finansijski podržavajući porodice sa decom, zapravo omogućavate rađanje, povećavate broj dece i pobeđujete belu kugu u srpskom narodu. To treba da bude državna politika, a ne vređanje majki i porodilja, izričit je Obradović.

Vlada ne sme da favorizuje strance u odnosu na svoje građane

Obradović smatra da odnos Vlade prema nezaposlenima, socijalno ugroženima i porodiljama u Srbiji mora da bude promenjen.

– Nije rešenje ono što radi Vlada Srbije. Ona je uvek na strani stranih investitora, a protiv domaće privrede i porodičnih firmi. Ona je na strani migranata, a ovako se obračunava sa majkama. Ne možemo više to da tolerišemo i da trpimo. Ne može Vlada Srbije da bude dobra, fina i humana prema migrantima i stranim investitorima, a ponižavati i vređati domaće privrednike, žene i majke u Srbiji. Sa tim, prosto, mora da se stane, kategoričan je Obradović.

Premijer tvrdi da je pogrešno shvaćen, ali neka nam objasni šta je hteo da kaže“

Narodni poslanik i predsednik pokreta Dveri kaže da opozicija neće odustati od zahteva da se premijer povodom ove izjave obrati naciji.

– Čuli smo neke izjave predsednika Vlade da njegove reči nisu ispravno shvaćene i da su izvučene iz konteksta. Mi ga, ipak, pozivamo da se izvini i da, eventualno, objasno šta je tačno hteo da kaže, zaključio je Obradović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *