Претрага
[rstr_selector]

Oprez astmatičarima i srčanim bolesnicima

Elektrosnabdevanje

eps malaSnabdevanje strujom na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Dragačeva je uredno s obziroma na to da nema planskih isključenja za danas, kao ni kvarova na dalekovodima, dok se sitniji kvarnovi na niskonaponskim mrežama otklanjaju bez dužih prekida u elektrosnabdevanju.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrJutros je u Gospodar Jovanovoj ulici kod Ekonomske škole zatvorena voda kao i u ulici Bogića Vasovića gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, kažu u čačanskom Vodovodu i dodaju da je u ostalim delovima grada snadbevanje vodom redovno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i na području Dragačeva nema kvarova na vodovodnim mrežama isporuka vode je uredna.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPosle više od mesec dana veoma hladnog vremena, stiglo je toplije vreme sa temperaturama  i do 15 stepeni. Međutim, naglo otopljenje donosi i određene zdravstvene tegobe, a ova promena ne prija bolesnicima sa lošom moždanom cirkulacijom i onima s visokim pritiskom, asmatičarima i meteropatama, pa su se oni i najviše javljali za pomoć lekara u Hitnim medicinskim službama. U Čačku su lekari u ordinaciji pregledali 24 pacijenta, a na terenu su intervenisali 43 puta. U Ivanjici je evidentirano 56 pregleda u stanici Hitne pomoći i 6 kućnih poseta, a znatno manje posla bilo je za lekare u Gornjem Milanovcu koji su u ordinaciji pregledali 17 pacijenata a na teren su izlazili 9 puta.

Biometeorološke prilike

bioprognoza malaBiometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i srčani bolesnici. Poremećaj sna, malaksalost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Porodilište

porodiliste malaDrugog februarskog dana u čačanskom porodilištu rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, dok u Gornjem Milanovcu već dva dana nije zabeležen nijedan porođaj.

Uprava saobraćajne policije

policijaU toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobaćajna nezgoda u kojoj su povređene dve osobe od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika.
Radarske kontrole danas će biti na sledećim lokacijama: u Mrčajevcima do 10.00 sati, od 10.00 do 14.00 časova u Slatini, a na saobraćajnicama u Čačku i Ivanjici biće do 14.00 časova.

Поделите вести