Oprez cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima

Oprez cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima

0
Biometeorološka situacija

bioprognozaNastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti bolovi u kostima, glavobolјa i neraspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje. Povećana pažnja je neophodna učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU poslednja 24 sata čačanska služba Hitne pomoći imala je povećan broj pregleda. Dežurne ekipe intervenisale su 49 puta i obavile 23 ambulantna pregleda i 26 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu su lekari intervenisali 13 puta na terenu a 38 u ambulanti.

Policijska uprava

policijaKako saznajemo u policijskoj upravi u protekla 24 sata dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga jedna na teritoriji Ivanjice u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede, a pet na čačanskim ulicama u kojima je pet osoba lakše i jedna teže povređena. Podaci upozoravaju na opreznu vožnju i strogo poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Patrole saobraćajne policije će danas na teritoriji opštine Čačka vršiti radarsku kontrolu na svim lokacijama tokom čitavog dana.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informacijama iz čačanskog i gornjemilanovačkog „Vodovoda“ vodosnabdevanje je uredno. Postoje sitniji kvarovi koji ne uslovljavaju isključenja sa vodosistema a na njihovoj sanaciji će se raditi u toku pre podneva.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilišti u protekla 24 sata rođen je jedan dečak i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR