Претрага
[rstr_selector]

Oprez srčanim bolesnicima i astmatičarima

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Danas će se u Ulici Vojvode Stepe kod broja 110, vršiti radovi na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu novog objekta zbog čega je moguće je kratkotrajno isključenje vode u tom delu ulice do završetka radova. Pored toga, vozačima se skreće pažnja da ispoštuju postavljenu vertikalnu signalizacija.
U Gornjem Milanovcu je zbog planiranih radova do 11.00 sati voda zatovrena u delu Ulice Kneza Aleksandra od broja 146 do kraja ulice, a do 12.00 u Nemanjinoj ulici.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata zatražilo je 28 pacijenata, dok je kućnih poseta bilo 42. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 37 pregleda u stanici Hitne pomoći i deset kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 60 intervencija od kojih je pet bilo na trenu.

Bioprognoza

bioprognozaKardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze. Preporučuje se povećanje pažnje u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dva dečaka, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Stanje na putevima

put_80x80Prema prognozi meteorologa i danas će povremena kiša doneti mokre i klizave kolovoze, a u pojedinim krajevima Srbije može biti intenzivnijih padavina i jačih pljuskova koji u kratkom vremenu donose veću količinu vode na kolovozu, a samim tim su i sva oštećenja koja su ispunjena vodom slabije uočljiva, saopštili su iz AMSS. Pored mokrih kolovoza, smanjene vidljivosti i čestih odrona, opasnost predstavljaju i bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, zbog kojih je on dodatno klizaviji, pa vozači vrlo lako gube kontrolu nad vozilom, naročito  ukoliko brzina, ali i način vožnje nisu prilagiđeni ovakvim uslovima. Saobraćaj je van većih gradova umerenog intenziteta, a sa usporenom vožnjom treba računati na onim deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen ili se odvija prema uputstvima privremene signalizacije. Prema poslednjim informacijama iz  Uprave granične policije, na našim graničnim prilazima nema zadržavanja za putnička vozila, dok teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko dva sata.

Поделите вести