[rstr_selector]

Oprez srčanim bolesnicima i astmatičarima

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije osobe sa srčanim problemima i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe. Osećaj malaksalosti i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Savetuje se adekvatna zaštita od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći obavili su 46 pregleda u ordinaciji u toku prethoda 24 sata, a jedna manje intervencija zabeležena je na terenu. U Gornjem Milanovcu u Hitnoj pomoći je evidentirano 32 pregleda i sedam kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari obavili 55 pregleda u ambulanti, a sedam puta su izlazili na teren.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU porodilištu u Čačku u prethodna 24 časa rođene su dve bebe, i to dečak i devojčica, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU naselju Šebeci u Ljubiću juče je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, zbog čega je u pomenutom naselju zatvorena voda. Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ radovi na popravci kvara obavljaće se u toku prepodneva, a nakon toga će se vršiti ispiranje vodovodne mreže. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti potrošači u Ulici Natalije Carević i delu Ulice kneza Aleksandra, parna strana od broja 142 do kraja ulice.

Policijska uprava

policijaU toku prethodna 24 časa na putevima u Moravičkom okrugu dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Jedna nezgoda je evidentirana u Čačku i u njoj su dve osobe zadobile lakše povrede, a dve nezgode su se dogodile na području Gornjeg Milanovca gde su dve osobe lakše povređene, saopštila je Policijska uprava u Čačku. Za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Saobraćaj je umerenog intenziteta, dok se veći broj vozila očekuje tokom popodneva zbog predstojećeg vikenda. Kako su i za danas najavljeni pljuskovi koji u pojedinim krajevima mogu biti praćeni grmljavinom ili gradom, vozačima se savetuje opreznija vožnja. Na mnogim državnim putevima svakim danom je sve više radova zbog kojih je saobraćaj izmenjen, pa podsećamo da se zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Juče su završeni radovi na periodičnom održavanju puta između Gornjeg Milanovca i Preljine pa se saobraćaj normalno odvija. Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake. U Vučkovici je u toku sanacija klizišta zbog čega se do 10. avgusta na deonici Guča – Ivanjica saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i na deonici Požega – Divljaka.

Поделите вести