OPREZ ZA VOLANOM: Mokri i klizavi kolovozi

OPREZ ZA VOLANOM: Mokri i klizavi kolovozi

0
Stanje na putevima

put_80x80Vozače će danas zbog kiše pratiti mokri i klizavi kolovozi, a dodatnu opasnost predstavlja voda koja popunjava sve neravnine i druga oštećenja na kolovozima, saopštili su iz Automoto saveza Srbije. Vlažni kolovozi otežavaju vožnju i mogu povećati broj saobraćajnih nezgoda, pa se vozačima savetuje da smanje  brzinu, drže odstojanje između vozila i poštuju saobraćajne propise. Prohodnost na autoputevima, državnim putevima prvog i drugog reda je dobra, a saobraćaj se odvoja bez zastoja. Snežne padavine u planinskim predelima dodatno mogu da ugroze bebezdenu vožnju pa se vozači podsećaju da su van naseljenog mesta u obavezi da pored zimskih pneumatika poseduju i lance za sneg. Sporija vožnja je neophodna i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, Zapadne i Južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su mogući odroni.

Uprava saobraćajne policije

policijaU toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu, podaci su koje smo jutros dobili u Upravi saobraćajne policije u Čačku.
Radari će kontrolisati brzinu kretanja vozila na putevima u Čačku do 22.00 časa, a u Parmencu od 12.00 do 16.00 časova.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći imali su znatno više intervencija na terenu nego u ordinaciji s obzirom na to da je evidentirano 45 kućnih poseta, dok su u ordinaciji pregledana 23 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je 25 osoba zatražilo pomoć u Hitnoj medicinskoj službi, a lekarske ekipe su obavile i sedam kućnih poseta, dok su ivanjički lekari imali 65 hitnih intervencija od kojih  je šest bilo na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele osobe, a najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari, psihički i cerebrovaskularni bolesnici. Nervoza i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku perthodna 24 sata rođene su tri bebe. U Čačku su rođene dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR