[rstr_selector]

Oprez zbog poledice

Saobraćaj na putnoj mreži u Srbiji umerenog intenziteta, ali se pojačanje očekuje tokom dana zbog vikenda.

Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom vlažni, a ponegde ima mestimično snega u raskvašenom stanju. Na putevima drugog i trećeg prioriteta snega na kolovozu ima do 5 cm na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Zaječara i Čačka.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Paraćin – Zaječar, dok sumaglice ima u Valjevu, Nišu i u Vranju. Zbog niskih jutarnjih temperatura izražena je opasnost od poledice, posebno na kritičnim mestima poput mostova, nadvožnjaka i u tunelima, a vozačima savetujemo da voze sporije i opreznije, kao i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje preko Debelog Brda, Stare Kadinjače, kao i na prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji, na putevima Novog Pazara, Sjenice i u višim predelima Ivanjice. U klisurama i usecima, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina moguća je pojava odrona.

Radovi su i dalje aktuelni na pojedinim deonicama, pa je neophodno da vozači da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta u oba smera.

Поделите вести