Oprezno za volanom zbog kiše i mogućih pljuskova

Oprezno za volanom zbog kiše i mogućih pljuskova

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Pravi jesenji uslovi vožnje će danas pratiti vozače u većini krajeva Srbije. Česte promene vremena, kiša ali i povremeno jači pljuskovi koje meteorolozi najavljuju za danas uz povremenu maglu, nisku oblačnost i smanjenu vidljivost će sigurno otežavati vožnju, usporavati kretanje vozila, a mogu biti razlog zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju.
Do 21. oktobra produženi su radovi radovi na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, izvode se radnim danima od 7.00 do 16.00 časova, subotom od 7.00 do 15.00 časova
Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima, a preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put kroz Mačkat.
Na istoj denici izvode se radovi u tunelu Surduk od 19 do 7 sati, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju višesatno na prelazima sa Mađarskoj i Hrvatskoj na izlazu iz naše zemlje.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda bez vode je deo Prislonice zbog kvara na vodovodonoj mreži, a u Ulici Svetozara Markovića danas počinju radovi na priključku na vodovodnu mrežu. Danas neće biti isključenja vode, ali se učesnicima u saobraćaju savetuje da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu do 10 sati bez vode će biti potrošači u Ulici Braće Radojević, a do 11 u Ulici Svete Popovića.

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži od 8.00 do 11.00 sati bez struje će biti deo Mrčajevaca, izvod na putu za Katrgu.
Na području Dragačeva će zbog radova na dalekovodu od 8.00 do 17.00 časova bez električne energije biće zaseoci Brkići i Čvorovići u Donjoj Kravarici, kao i Lopaš, Prilipac.
U Gornjem Milanovcu bez struje je Brezna zbog kvara u trafou koji će biti saniran u toku pre podneva.

Bioprognoza

Povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvesne tegobe mogu da osećaju reumatičari i srčani bolesnici, pa im se preporučuje opreznost. Pojačana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR