[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog kiše i pojačanog saobraćaja

Stanje na putevima

Ušli smo u dane sa promenljivim vremenskim prilikama u kojima će vozači morati da prilagode vožnju mestimično mokrim kolovozima, a saobraćaj može otežavati i smanjena vidljivost preko prevoja zbog niske oblačnosti. Magle i sumaglice ovoga jutra ima u kotlinama i pored rečnih tokova, ali i u nižim predelima.
Saobraćaj je pojačan unutar gradskih sredina, ali i na putevima širom zemlje, posebo na autoputevima gde je i dalje prisutan veći broj vozila koji prolaze kroz našu zemlju i putuju ka zapadnom delu Evrope.
Ukoliko putujete ka Crnoj Gori možete očekivati usporenu vožnju između mesta Mijoska i graničnog prelaza Gostun zbog radova na sanaciji klizišta zbog kojih se saobraćaj naizmenično propušta.
Na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci juče su se tokom dana na izlazui iz Srbije beležila duža zadržavanja, a ovoga jutra se prema podacima Uprave granične policije čeka oko 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i reumatski bolovi. Opreznost se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Za pomoć lekara u čačanskoj hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata obratilo se 13 pacijenata, što je znatno manji broj u odnosu na prethodne dane, a na terenu su lekari obavili 28 pregleda. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 24 pacijenta, a obavili su i sedam kućnih poseta.

Поделите вести