[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Oprezno za volanom zbog kiše i smanjene vidljivosti

Stanje na putevima

Mokri kolovozi zbog kiše, smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti ili sumaglice na putevima u nižim predelima mogu biti uzrok povremenih zastoja i usporene vožnje, dok mešovite padavine na putevima u planinskim predelima i pad temeprature donose opasnost od proklizavanja vozila, a danas i magla u ovim predelima može dodatno otežavati vožnju s obzirom da na pojedinim mestima vidljivost može biti smanjena i na sto metara.
Do 13. oktobra izvode se radovi na redovnom održavanju tunela „Šarani“, zbog kojih se od 8.00 do 16.00 časova naizmenično zatvaraju leva i desna saobraćajna traka u smeru ka Preljini.
U toku su završni radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici od Brzeća do Rendarske krivine na Kopaoniku, saobraćaj će se do 15. oktobra obustavljati od 8.00 do 17.00 časova, zbog čega se koriste obilazni putevi koji vode preko Krive reke, a podsećamo i da je zatvoren prilaz Kopaoniku iz pravca Jošaničke banje.
Zbog radova na sanaciji kolovoza na deonici Batočina-Kragujevac, zatvorena je desna kolovozna traka, u smeru ka Kragujevcu. Saobraćaj se odvija levom trakom dvosmerno, a brzina kretanja vozila je sa maksimalne dozvoljene od 100 km/h smanjena na 60 km/h i odvija se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja dužih od 15 minuta, dok teretna vozila na graničnom prelazu Šid čekaju 240 minuta, na Gradini i Batrovcima 180, na Kelebiji 120, a na Horgošu 90 minuta.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema većih kvarova na elektromrežama, za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja struje, a u Dragačevu je zbog kvara u trafostanici Tomići bez struje oko 15 domaćinstava u Milatovićima. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a radnici Vodovoda obavljaće radove na kanalizacionoj mreži u ulici Stefana Prvovovenčanog kod broja 93 i u ulici 158, zbog čega se učesnici u saobraćaju treba da obrate pažnju na privremenu signalizaciju.
Zbog kvara na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom imaju korisnici naselja Grobnice. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara, a u ostalim delovima Gornjeg Milanovca snabdevanje vodom je uredno.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 24 pacijenta u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a duplo više intervencija su imali na terenu s obzirom na to da su 48 puta izlazili po pozivu građana na kućne ili intervencije na javnom mestu. UI Gornjem Milanovcu hitna pomoć je imala ukupno 25 intervencija, od toga 20 ambulantnih i pet na terenu.

Bioprognoza

Srčani bolesnici i astmatičari i dalјe mogu osećati izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, neraspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i pojačana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode, u kojima jedno lice izgubilo život, a dve osobe su lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Поделите вести