[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog klizavih kolovoza

Stanje na putevima

put_80x80Danas preovlađuje umereno oblačno vreme, a zbog povremeno slabe, ali kratkotrajne kiše koja je ponegde moguća, treba biti oprezan u vožnji zbog vlažnih kolovoza. Umeren broj vozila prisutan je na autoputevima, a slično je i na putevima prvog i drugog reda na kojima nema prekida, ali postoji veliki broj deonica gde je način odvijanja saobraćaja izmenjen i prilagođen radovima, pa je tako na pojedinim samo usporen, negde semafor reguliše naizmenično propuštanje vozila, a ne nekima je saobraćaj obustavljen zbog čega se vozi obilaznim putevima. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku prethodna 24 sata u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lakše telesne povrede, a na području Gornjeg Milanovca su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe prošle sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće od 14.00 časova pa do 3.00 sata iza ponoći na gradskom području Čačka, a do 17.00 časova na području Ivanjice.

Vodosnabdevanje

vodaPrema infomraciji iz čačanskog Vodovoda jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, a radovi koje će obavljati radnici ovog preduzeća neće uslovljavati isključenja vode. U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na saniranju kvarova zbog čega su do 11.00 sati bez vode potrošači u Ulici Heroja Draževića i naselju oko preduzeća “Kej komerc“, a do 12 sati, vode neće biti u zaseoku Martinovići u Brusnici.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari čačanske Hitne pomoći imali su više posla na terenu u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su obavili 53 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 26 pacijenata. Isti broj ambulantnih pregleda evidentiran je i u Gornjem Milanovcu, a obavili su i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaOčekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Ipak, oprez se savetuje osobama sa labilnim nervnim sistemom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti i smanjenja radne sposobnosti.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i obe su devojčice, a u Gornjem Milanovcu je u isto vreme rođena jedna devojčica.

Поделите вести