Претрага
[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog najavljenih padavina

Stanje na putevima

Meteorlozi su za danas najavili povremene pljuskove, pa se vozačima savetuje da ukoliko naiđu na mokre i klizave kolovoze smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila. Pored mnogobrojnih radova na putu između Čačka i Užica danas će ih biti i na deonici Požega – Užice, kod naselja Gorjani gde će se do 16.00h saobraćaj odvijati jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Isti režim saobraćaja je i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka zbog čega su mogući povremeni zastoji na deonici Konjevići – Beljina. Na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta, a do 15. novembra je obustavljen saobraćaj na deonici Beršići – Gornji Banjani. Vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići, dok je na putu Ljetine – Arilje – Visoka usporen saobraćaj zbog radova na presvlačenju kolovoza.
Završeni su radovi na deonicama Kratovska Stena – Požega, Aranđelovac – Trešnjevica – Gornja Šatornja, Aranđelovac – Lipovac – Topola, i na izlazu iz Požege prema Kosjeriću gde se saobraćaj odvija normalno.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku i Ivanjici u toku jučerašnjeg dana dogodila se po jedna saobraćajna nezgoda u kojima su tri osobe su prošle sa lakšim telesnim povredama. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana u Čačku do 22.00, a u Ivanjici do 17.00 časova.

Vodosnabdevanje

U Čačku je uredno vodosnabdevanje, a u Gornjem Milanovcu ima kvarova na vodovodnoj mreži pa će za vreme radova na njihovom saniranju doći do prekida u snabdevanju vodom od 09.00 do 12.00 sati u Cerskoj ulici i naselju Kočovići, a od 09 do 13.00 časova u ulicama Cara Dušana, Isaila Todorovića i delovima Suvoborske, Obilićeve i Jovanke Radaković.

Hitna pomoć

Čačanska Hitna pomoć je imala u toku prethodna 24 sata 93 intervencije od kojih 44 na terenu, a 49 u ordinaciji. U Ivanjici je evidentirano 70 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete, a u Gornjem Milanovcu 18 pregleda u ordinaciji i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba mogući su bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa. Izvesna opreznost se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

Čačansko porodilište je brojnije od juče za tri bebe i to tri dečaka koja su rođena u protekla 24 sata, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Поделите вести