Oprezno za volanom zbog nestabilnog vremena

Oprezno za volanom zbog nestabilnog vremena

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Početak nove radne nedelje doneće pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova, dok umeren broj vozila treba očekivati na autoputevima i ostalim frekventnijim putnim pravcima. Nestabilno vreme praćeno padavinama i čestim oscilacijama u temperaturi donosi opasnost od čestog odronjavanja zemlje i kamena zbog čega se vozačima savetuje opreznija vožnja na putevima u planinskim predeilma i na deonicama koje prolaze kroz stenske useke. Dodatan oprez je potreban i na putnim pravcima na kojima je izmenjen režim saobaćaja zbog radova.
U toku su radovi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojeće na magistralnom i veoma frekventnom putu između Batočine i Kragujevca. Saobraćaj se između benzinske stanice i česme u Batočini odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz ograničenje brzine od 40 km na čas. Ovaj putni pravac je dosta opterećen kamionima i teretnim vozilima pa su moguća zadržavanja u trajanju od po 10 minuta.
Do 11. juna produženi su radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, na delu Ibarske magistrele između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe. Saobraćaj se u zoni radova usmerava na slobodnu traku kojom se odvija se naizmeničnim propuštanjem uz pomoć semafora.
Na deonici Preko brdo – Odvraćenica, na Goliji, su završeni asfalterski radovi zbog kojih je na snazi bila obustava saobraćaja. Trenutni radovi na navedenoj deonici, izvode se uz naizmenično propuštanje saobraćaja, a planirano je da radovi budu završeni do 20. maja.
Na putu Jošanička Banja – Kopaonik, obustavljen je saobraćaja zbog radova koji će se izvoditi do kraja jula. Alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac – Raška – Rudnica – Koponik, a iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik. Na usporenu vožnju treba računati na magistrlanom putu od Pakovraća ka Užicu, gde se zbog radova na pojačanom održavanju vozila se na pojedinim deonicama naizmenično propuštaju.
Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza povremeno su moguća nešto duža zadržavanja na izlazu iz zemlje sa Hrvatskom.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 34 pacijenta, a na teren su izlazili 38 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 37 intervencija, od kojih osam na terenu a 29 u ordinaciji.

Bioprognoza

Nastavlja se period sa nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na sve hronične bolesnike. Meteoropatske reakcije su moguće u formi glavobolje, poremećaja sna i nervoze. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Policijska uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije, proteklog vikenda u Čačku su evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Ivanjici su se dogodile dve nezgode, jedna osoba je lakše povrežena, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedno lice je teško povređeno. Radarske kontrole biće do 14 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u subotu, 16. maja rođene su dve bebe, dečak i devojčica, dok juče nije bilo porođaja. U porodilištu u Gornjem Milanovcu, u subotu nije rođena nijedna beba, a juče su rođene dve, i to dečak i devojčica.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR