[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog pojačanog saobraćaja i mogućih pljuskova

Stanje na purevima

Poslednjeg radnog dana ove nedelje smenjivaće se sunčano i oblačno vreme pa vozači mogu očekivati promenljive uslove vožnje i povremeno mokre kolovoze. Na naplatnim staicama nema zadržavanja, a pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom popodneva i večeri što je uobičajeno pred vikend.
Na deonici Pranjani – Trbušani saobraćaj je zbog radova na izgradnji tunela, preusmeren na lokalni put, a na putu od Takova ka Pranjanima se izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza, pa će se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku je rekonstrukcija mosta preko Ateničke reke, vozila se u Uici Đakona Avakuma naizmenično propuštaju uz pomoć semafora, a u satima pojačanog saobraćaja stvaraju se duže kolone.
Isti režim saobraćaja je i na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik, gde su u toku radovi na sanaciji klizišta, i na deonici od skretanja za Jaram do raskrsnice za Rudenicu i Jošaničku Banju gde se izvode se radovi na sanaciji kolovoza od 7 do 17 časova.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

Od 8.00 do 16.00 časova obavljaće se radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda pa će bez električne energije biti potrošači u Bresnici, Vujetincima, delu Bečnja i Mrčajevaca, zaseoci Bukovac, Gusta Međa i Ilijak 2. Radovi će se nastaviti i u narednom periodu, dok se dalekovod ne dovede u funkcionalno stanje.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu, bez vode su potrošači u Ulici Save Kovačevića. Radovi će biti završeni do 12.00 sati. Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a nisu planirani ni radovi zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su u toku prethodna 24 sata 71 intervenciju, u ordinaciji su pregledali 32 pacijenta, a na teren su izlazili 39 puta. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

 

Поделите вести